Wolfgang Porsche in Hall of Fame AutoBest

Tijdens de prijsuitreiking van de Europese AutoBest awards in de historische Karl Böhm Saal in Salzburg trad Dr. Wolfgang Porsche toe tot de Hall of Fame van de grootste Europese autoverkiezing. AM-medewerker Rob van Ginneken was er bij.

De 74-jarige topman van de Raad van Bestuur bij Porsche – en zeer invloedrijk in Volkswagen Groep – ontving de ereprijs voor de historische rol die hij gedurende zijn hele leven heeft gespeeld binnen de autowereld.

Dr. Wolfgang Porsche, in zijn emotionele speech: "Ik ben trots en gelukkig om voor mijn levenswerk geëerd te worden. En lid te worden van deze unieke galerij van iconen van de autowereld. Een heel fijn gevoel."

Dat de autowereld razendsnel verandert, was even daarvoor al onderstreept toen Li Shufu, voorzitter van de Geely Holding Groep, de ManBest award mocht ontvangen. De 31-koppige Europese jury, die evenveel landen vertegenwoordigt, onderscheidt de oprichter van Geely voor zijn fenomenale ondernemerschap. Hij startte ooit bescheiden met een koelkasten business in een klein Chinees stadje en leidt inmiddels een steeds verder groeiend imperium in de autowereld.

Daar horen onder andere Volvo Cars, Lotus en London Taxi bij. Ook het nieuwe Lynk & Co is binnen China kort na de start al een factor waar rekening mee wordt gehouden. Meest recent was Li Shufu mondiaal in het nieuws omdat hij grootaandeelhouder van Mercedes-Benz wil worden. Betrouwbare bronnen in Europa melden dat het over vijf procent gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Wolfgang Porsche in Hall of Fame AutoBest - Automobielmanagement.nl

Wolfgang Porsche in Hall of Fame AutoBest

Tijdens de prijsuitreiking van de Europese AutoBest awards in de historische Karl Böhm Saal in Salzburg trad Dr. Wolfgang Porsche toe tot de Hall of Fame van de grootste Europese autoverkiezing. AM-medewerker Rob van Ginneken was er bij.

De 74-jarige topman van de Raad van Bestuur bij Porsche – en zeer invloedrijk in Volkswagen Groep – ontving de ereprijs voor de historische rol die hij gedurende zijn hele leven heeft gespeeld binnen de autowereld.

Dr. Wolfgang Porsche, in zijn emotionele speech: "Ik ben trots en gelukkig om voor mijn levenswerk geëerd te worden. En lid te worden van deze unieke galerij van iconen van de autowereld. Een heel fijn gevoel."

Dat de autowereld razendsnel verandert, was even daarvoor al onderstreept toen Li Shufu, voorzitter van de Geely Holding Groep, de ManBest award mocht ontvangen. De 31-koppige Europese jury, die evenveel landen vertegenwoordigt, onderscheidt de oprichter van Geely voor zijn fenomenale ondernemerschap. Hij startte ooit bescheiden met een koelkasten business in een klein Chinees stadje en leidt inmiddels een steeds verder groeiend imperium in de autowereld.

Daar horen onder andere Volvo Cars, Lotus en London Taxi bij. Ook het nieuwe Lynk & Co is binnen China kort na de start al een factor waar rekening mee wordt gehouden. Meest recent was Li Shufu mondiaal in het nieuws omdat hij grootaandeelhouder van Mercedes-Benz wil worden. Betrouwbare bronnen in Europa melden dat het over vijf procent gaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding