‘Geruchten vertrek Audi-baas Stadler niet juist’ zegt CEO Müller

CEO Matthias Müller van de Volkswagen Groep heeft aanhoudende geruchten dat Rupert Stadler dit voorjaar wordt ontslagen als baas van Audi nadrukkelijk tegengesproken.

"Geruchten vertrek Audi-baas Stadler niet juist"

"Sla alstublieft geen acht op de mediaberichten over speculaties op personeelsgebied, die missen namelijk elke grond," aldus Müller in een bericht aan het personeel van Audi waar hij zelf ook voorzitter van de Raad van Commissarissen is.

Verhalen dat Stadler weg zou moeten vanwege zijn vermeende rol in dieselgate doen al lange tijd de ronde. Maar Duitse media stellen sinds dit weekend dat het vertrek van de Audi-baas nu daadwerkelijk voor de deur staat. Hij wordt dan niet werkloos maar zou verhuizen naar Volkswagen zelf om daar financieel directeur te worden. Toch Müller verwijst die verhalen naar het land der fabelen: "Audi heeft de volledige concentratie van het management en al het personeel onder de gewaardeerde leiding van Rupert nodig."

Stadler zelf zegt tegelijkertijd in een interview dat hij de dieselaffaire ‘volledig wil ophelderen’. Hij ontkent ook met zoveel woorden dat de voortdurende onrust, ook veroorzaakt door invallen van de Duitse justitie bij de hoofdvestiging van Audi en bij enkele managers, het imago van zijn bedrijf aantasten. "Onze klanten zijn erg loyaal. Anders waren we ook niet zo stabiel door deze moeilijke tijden gekomen. Duidelijk is echter wel dat de wederopbouw nog wel enige tijd zal kosten. In het belang van onze klanten en van onze medewerkers moeten we rücksichtslos duidelijkheid scheppen. Daar is me persoonlijk veel aan gelegen."

‘Geruchten vertrek Audi-baas Stadler niet juist’ zegt CEO Müller - Automobielmanagement.nl

‘Geruchten vertrek Audi-baas Stadler niet juist’ zegt CEO Müller

CEO Matthias Müller van de Volkswagen Groep heeft aanhoudende geruchten dat Rupert Stadler dit voorjaar wordt ontslagen als baas van Audi nadrukkelijk tegengesproken.

"Geruchten vertrek Audi-baas Stadler niet juist"

"Sla alstublieft geen acht op de mediaberichten over speculaties op personeelsgebied, die missen namelijk elke grond," aldus Müller in een bericht aan het personeel van Audi waar hij zelf ook voorzitter van de Raad van Commissarissen is.

Verhalen dat Stadler weg zou moeten vanwege zijn vermeende rol in dieselgate doen al lange tijd de ronde. Maar Duitse media stellen sinds dit weekend dat het vertrek van de Audi-baas nu daadwerkelijk voor de deur staat. Hij wordt dan niet werkloos maar zou verhuizen naar Volkswagen zelf om daar financieel directeur te worden. Toch Müller verwijst die verhalen naar het land der fabelen: "Audi heeft de volledige concentratie van het management en al het personeel onder de gewaardeerde leiding van Rupert nodig."

Stadler zelf zegt tegelijkertijd in een interview dat hij de dieselaffaire ‘volledig wil ophelderen’. Hij ontkent ook met zoveel woorden dat de voortdurende onrust, ook veroorzaakt door invallen van de Duitse justitie bij de hoofdvestiging van Audi en bij enkele managers, het imago van zijn bedrijf aantasten. "Onze klanten zijn erg loyaal. Anders waren we ook niet zo stabiel door deze moeilijke tijden gekomen. Duidelijk is echter wel dat de wederopbouw nog wel enige tijd zal kosten. In het belang van onze klanten en van onze medewerkers moeten we rücksichtslos duidelijkheid scheppen. Daar is me persoonlijk veel aan gelegen."