Aston Martin krijgt Duitse ontwerper

Aston Martin heeft een nieuwe designchef: Tobias Sühlmann. Hij heeft het klappen van de zweep geleerd bij Volkswagen en wordt verantwoordelijk voor de vormgeving van de toekomstige Lagonda modellen.

Net voor hij door Aston Martin werd weggekocht, was de 38-jarige Sühlmann benoemd tot designchef van Bugatti. Maar dat is weinig meer dan een symbolische functie gezien de zeer lage frequentie waarin dit merk nieuwe modellen lanceert. Bij Aston Martin kan Sühlmann zijn mouwen gaan opstropen want er zijn voor de komende 4 jaar een tweetal Lagonda modellen gepland. Ondertussen blijft Marek Reichman, een Brit met Poolse achtergrond, verantwoordelijk voor het design van Aston Martin zelf. Uit zijn tekenpen komen zowel de DB11 als de nieuwe Vantage. De meningen over de laatste zijn echter verdeeld. Vandaar dat Aston Martin niet langer op één tekenpaard wil wedden.

Sühlmann heeft zijn sporen bij Volkswagen verdiend door voor dit merk de Arteon en de nieuwe Touareg te ontwerpen. Bij Aston Martin neemt hij de positie over van Miles Nurnberger, die op zijn beurt designdirecteur wordt bij het merk. Nurnberger heeft bij Aston mee getekend aan de bizarre Valkyrie. Dat Sühlmann recentelijk nog werd benoemd tot ontwerpchef voor Bugatti kwam doordat zijn voorganger aldaar (Chiron ontwerper Sasha Selipanov) inmiddels in dienst is bij Genesis, het nieuwe premiummerk van Hyundai. Een stoelendans dus, daar in de designstudio’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

“De meningen over de laatste zijn echter verdeeld. Vandaar dat Aston Martin niet langer op één tekenpaard wil wedden.” Aston Martin heeft al verschillende designers in dienst.

“Bij Aston Martin kan Sühlmann zijn mouwen gaan opstropen want er zijn voor de komende 4 jaar een tweetal Lagonda modellen gepland.”Deze modellen zijn al klaar. Het design is bevroren. Tobias kan slechts een facelift doorvoeren.

Geplaatst door: Herman Assen op
Aston Martin krijgt Duitse ontwerper - Automobielmanagement.nl

Aston Martin krijgt Duitse ontwerper

Aston Martin heeft een nieuwe designchef: Tobias Sühlmann. Hij heeft het klappen van de zweep geleerd bij Volkswagen en wordt verantwoordelijk voor de vormgeving van de toekomstige Lagonda modellen.

Net voor hij door Aston Martin werd weggekocht, was de 38-jarige Sühlmann benoemd tot designchef van Bugatti. Maar dat is weinig meer dan een symbolische functie gezien de zeer lage frequentie waarin dit merk nieuwe modellen lanceert. Bij Aston Martin kan Sühlmann zijn mouwen gaan opstropen want er zijn voor de komende 4 jaar een tweetal Lagonda modellen gepland. Ondertussen blijft Marek Reichman, een Brit met Poolse achtergrond, verantwoordelijk voor het design van Aston Martin zelf. Uit zijn tekenpen komen zowel de DB11 als de nieuwe Vantage. De meningen over de laatste zijn echter verdeeld. Vandaar dat Aston Martin niet langer op één tekenpaard wil wedden.

Sühlmann heeft zijn sporen bij Volkswagen verdiend door voor dit merk de Arteon en de nieuwe Touareg te ontwerpen. Bij Aston Martin neemt hij de positie over van Miles Nurnberger, die op zijn beurt designdirecteur wordt bij het merk. Nurnberger heeft bij Aston mee getekend aan de bizarre Valkyrie. Dat Sühlmann recentelijk nog werd benoemd tot ontwerpchef voor Bugatti kwam doordat zijn voorganger aldaar (Chiron ontwerper Sasha Selipanov) inmiddels in dienst is bij Genesis, het nieuwe premiummerk van Hyundai. Een stoelendans dus, daar in de designstudio’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

“De meningen over de laatste zijn echter verdeeld. Vandaar dat Aston Martin niet langer op één tekenpaard wil wedden.” Aston Martin heeft al verschillende designers in dienst.

“Bij Aston Martin kan Sühlmann zijn mouwen gaan opstropen want er zijn voor de komende 4 jaar een tweetal Lagonda modellen gepland.”Deze modellen zijn al klaar. Het design is bevroren. Tobias kan slechts een facelift doorvoeren.

Geplaatst door: Herman Assen op