Financiële baas Opel nu CFO bij PSA

Philippe de Rovira (45), tot nu toe chief financial officer bij Opel/Vauxhall, gaat die rol nu vervullen bij het ‘nieuwe’ moederbedrijf PSA.

Hij volgt daar Jean-Baptiste de Chatillon op die de onderneming om persoonlijke redenen gaat verlaten om financiële topman te worden van het farmaceutische concern Sanofi. De Rovira was pas één jaar financieel directeur bij Opel/Vauxhall en werkte daarvoor in een managersrol al bij PSA.

De Chatillon was sinds 2012 CFO en speelde een cruciale rol bij het er weer bovenop brengen van PSA. Hij krijgt ook complimenten van de Ondernemingsraad voor het overleg dat hij daar de afgelopen tijd heeft gevoerd. Carlos Tavares prijst zijn opvolger De Rovira vooral aan ‘voor de rol die hij tot nu toe heeft gespeeld bij het turnaround-plan voor Opel/Vauxhall. "Zijn benoeming toont aan dat we een hoog potentieel binnen de financiële functie van onze onderneming voortbrengen en jonge, getalenteerde mensen op sleutelposities benoemen." Wie De Rovira bij Opel zal opvolgen is nog niet bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Financiële baas Opel nu CFO bij PSA - Automobielmanagement.nl

Financiële baas Opel nu CFO bij PSA

Philippe de Rovira (45), tot nu toe chief financial officer bij Opel/Vauxhall, gaat die rol nu vervullen bij het ‘nieuwe’ moederbedrijf PSA.

Hij volgt daar Jean-Baptiste de Chatillon op die de onderneming om persoonlijke redenen gaat verlaten om financiële topman te worden van het farmaceutische concern Sanofi. De Rovira was pas één jaar financieel directeur bij Opel/Vauxhall en werkte daarvoor in een managersrol al bij PSA.

De Chatillon was sinds 2012 CFO en speelde een cruciale rol bij het er weer bovenop brengen van PSA. Hij krijgt ook complimenten van de Ondernemingsraad voor het overleg dat hij daar de afgelopen tijd heeft gevoerd. Carlos Tavares prijst zijn opvolger De Rovira vooral aan ‘voor de rol die hij tot nu toe heeft gespeeld bij het turnaround-plan voor Opel/Vauxhall. "Zijn benoeming toont aan dat we een hoog potentieel binnen de financiële functie van onze onderneming voortbrengen en jonge, getalenteerde mensen op sleutelposities benoemen." Wie De Rovira bij Opel zal opvolgen is nog niet bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding