Communicatiechef Tesla stapt op

Opnieuw stapt een hoge manager op bij Tesla. Sarah O’Brien, de Britse Vice-President of Communications pakt al op 7 september haar biezen. O’Brien, die onder meer muziek en entertainmentmanagement studeerde, is sinds september 2016 belast met de communicatie van Tesla. Voor die tijd werkte ze onder meer bij Apple.

tesla

Eén van haar voorgangers hield het een paar maanden vol maar O’Brien heeft kans gezien onder de communicatiegekke Elon Musk toch twee volle jaren bij Tesla te blijven. De rol van de relatief kleine communicatie-afdeling is veel belangrijker dan bij andere grote autofabrikanten omdat Tesla maar weinig uitgeeft aan marketing en reclame en het vooral moet hebben van ‘exposure’ in en buiten de media.

O’Briens vertrek heeft verder niets te maken met de opzienbarende Tweets of andere uitingen van Musk maar hing al maanden in de lucht, heeft een – andere – woordvoerder van Tesla verklaard. Haar directe ondergeschikte, Director of Global Communications Dave Arnold neemt de verantwoordelijkheid voor de communicatie over en is gepromoveerd tot Vice-President. Wat O’Brien zelf gaat doen is niet bekend gemaakt.

Communicatiechef Tesla stapt op - Automobielmanagement.nl

Communicatiechef Tesla stapt op

Opnieuw stapt een hoge manager op bij Tesla. Sarah O’Brien, de Britse Vice-President of Communications pakt al op 7 september haar biezen. O’Brien, die onder meer muziek en entertainmentmanagement studeerde, is sinds september 2016 belast met de communicatie van Tesla. Voor die tijd werkte ze onder meer bij Apple.

tesla

Eén van haar voorgangers hield het een paar maanden vol maar O’Brien heeft kans gezien onder de communicatiegekke Elon Musk toch twee volle jaren bij Tesla te blijven. De rol van de relatief kleine communicatie-afdeling is veel belangrijker dan bij andere grote autofabrikanten omdat Tesla maar weinig uitgeeft aan marketing en reclame en het vooral moet hebben van ‘exposure’ in en buiten de media.

O’Briens vertrek heeft verder niets te maken met de opzienbarende Tweets of andere uitingen van Musk maar hing al maanden in de lucht, heeft een – andere – woordvoerder van Tesla verklaard. Haar directe ondergeschikte, Director of Global Communications Dave Arnold neemt de verantwoordelijkheid voor de communicatie over en is gepromoveerd tot Vice-President. Wat O’Brien zelf gaat doen is niet bekend gemaakt.