Continental verlengt – toch – contract CEO

Continental heeft het contract van CEO Elmar Degenhart met vijf jaar verlengd tot augustus 2024. Degenhart is al negen jaar topman en kwam eerder deze maand in het nieuws omdat hij in een uitgelekte brief fel uithaalde naar falende managers binnen Continental.

Bovendien heeft hij dit jaar al twee keer een winstwaarschuwing af moeten geven. Desalniettemin hebben de commissarissen nog altijd alle vertrouwen in hem: "Elmar Degenhart heeft als bestuursvoorzitter sinds augustus 2009 samen met het team de onderneming tot topposities in de hele sector opgedreven. Hij heeft de organisatie naar duurzame en winstgevende groei geleid met en ons klaargemaakt voor de diepgaande transformatie in de auto-industrie."

In de verklaring wordt verder met geen woord gerept over de eerder door Degenhart geuite beschuldigingen aan zijn ondergeschikten. Binnen het hogere management wordt echter wel een verschuiving doorgevoerd. Jose A.Avila heeft zijn post als baas van de powertrain-divisie per direct opgegeven maar blijft tot het einde van zijn contract in 2019 adviseur op het gebied van elektrificering. Hij wordt opgevolgd door Andreas Wolf die ook een nieuw team managers om zich heen krijgt. Continental speelt met de gedachte om die divisie powertrain volgend jaar te verzelfstandigen maar heeft nog geen verdere details bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Continental verlengt – toch – contract CEO - Automobielmanagement.nl

Continental verlengt – toch – contract CEO

Continental heeft het contract van CEO Elmar Degenhart met vijf jaar verlengd tot augustus 2024. Degenhart is al negen jaar topman en kwam eerder deze maand in het nieuws omdat hij in een uitgelekte brief fel uithaalde naar falende managers binnen Continental.

Bovendien heeft hij dit jaar al twee keer een winstwaarschuwing af moeten geven. Desalniettemin hebben de commissarissen nog altijd alle vertrouwen in hem: "Elmar Degenhart heeft als bestuursvoorzitter sinds augustus 2009 samen met het team de onderneming tot topposities in de hele sector opgedreven. Hij heeft de organisatie naar duurzame en winstgevende groei geleid met en ons klaargemaakt voor de diepgaande transformatie in de auto-industrie."

In de verklaring wordt verder met geen woord gerept over de eerder door Degenhart geuite beschuldigingen aan zijn ondergeschikten. Binnen het hogere management wordt echter wel een verschuiving doorgevoerd. Jose A.Avila heeft zijn post als baas van de powertrain-divisie per direct opgegeven maar blijft tot het einde van zijn contract in 2019 adviseur op het gebied van elektrificering. Hij wordt opgevolgd door Andreas Wolf die ook een nieuw team managers om zich heen krijgt. Continental speelt met de gedachte om die divisie powertrain volgend jaar te verzelfstandigen maar heeft nog geen verdere details bekendgemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding