Bram Schot blijft CEO van Audi

De Nederlander Bram Schot (57), die deze zomer tijdelijk CEO van Audi werd ter vervanging van de gearresteerde Rupert Stadler, houdt die post vermoedelijk voorlopig wel.

Bram Schot blijft CEO van Audi

Schot zou eigenlijk zo snel mogelijk plaats moeten maken voor Markus Duesmann die een paar maanden geleden overstapte van BMW naar de Volkswagen Groep. Duesmann zit echter vast aan een concurrentiebeding en mag daarom tot 2020 niet voor een andere Duitse autofabrikant gaan werken. Ondanks intensieve onderhandelingen is BMW niet bereid dat beding voor haar vroegere inkoopbaas in te trekken zodat Duesmann voorlopig aan de kant blijft staan. Op den duur zal hem vermoedelijk een andere positie binnen de Volkswagen Groep worden aangeboden.

Duitse bronnen verwachten dat Schot, feitelijk directeur verkoop bij Audi, donderdag tijdens een vergadering van de bestuursraad officieel tot nieuwe topman benoemd zal worden.

Bram Schot blijft CEO van Audi - Automobielmanagement.nl

Bram Schot blijft CEO van Audi

De Nederlander Bram Schot (57), die deze zomer tijdelijk CEO van Audi werd ter vervanging van de gearresteerde Rupert Stadler, houdt die post vermoedelijk voorlopig wel.

Bram Schot blijft CEO van Audi

Schot zou eigenlijk zo snel mogelijk plaats moeten maken voor Markus Duesmann die een paar maanden geleden overstapte van BMW naar de Volkswagen Groep. Duesmann zit echter vast aan een concurrentiebeding en mag daarom tot 2020 niet voor een andere Duitse autofabrikant gaan werken. Ondanks intensieve onderhandelingen is BMW niet bereid dat beding voor haar vroegere inkoopbaas in te trekken zodat Duesmann voorlopig aan de kant blijft staan. Op den duur zal hem vermoedelijk een andere positie binnen de Volkswagen Groep worden aangeboden.

Duitse bronnen verwachten dat Schot, feitelijk directeur verkoop bij Audi, donderdag tijdens een vergadering van de bestuursraad officieel tot nieuwe topman benoemd zal worden.