De Raad van Bestuur van Renault zal hem dan als CEO vervangen door Thierry Bolloré, die die rol sinds de arrestatie van Ghosn al waarneemt, en als niet-uitvoerend voorzitter ofwel chairman door de directeur van Michelin Jean-Dominique Senard. Voor het eerst in vele jaren splitst Renault tegelijk daarmee die rollen op het hoogste niveau. Bovendien gaat een vooral door de Staat lang-gekoesterde wens, een Fransman aan de leiding van een Frans bedrijf, eindelijk in vervulling.

“Carlos Ghosn is door een tussenpersoon namens de Staat als grootaandeelhouder en door de advocaten van de groep op de hoogte gesteld van de wens om hem te vervangen,” aldus Renault. De Raad van Bestuur is voor donderdag 24 januari bijeen geroepen om die besluiten af te timmeren. Wat Ghosn zelf betreft heeft een rechtbank in Tokio een nieuw verzoek om vrijstelling op borgtocht weer afgewezen. Dat betekent dat hij zo goed als zeker vast blijft zitten totdat zijn proces begint wat nog vele maanden kan duren.