Voorzitter Eckhardt voortijdig weg bij Bovag

Bertho Eckhardt, voorzitter van de Bovag, heeft zijn functie voortijdig neergelegd. De aanleiding voor zijn vertrek zijn problemen met naleving van regels bij verzekeringsdochter Bovemij, waar hij ook per direct terugtreedt als lid van de raad van commissarissen. Eckhardt heeft zelf het initiatief genomen beide functies neer te leggen.

Voorzitter Eckhardt voortijdig weg bij Bovag

De kwesties speelden in de periode 2014 tot 2018 en kwamen naar boven in een onderzoek van Bovemij, waar de verzekeraar nog steeds mee bezig is. “Bovemij moet net als andere verzekeraars voldoen aan bijvoorbeeld de integriteitsregels van De Nederlandsche Bank. Wij kwamen erachter dat bepaalde procedures binnen het administratieve bedrijf niet scherp genoeg waren. Daar botste het met wet en regelgeving”, licht een woordvoerder van Bovemij toe wat er misging.

Eckhardt zegt in zijn afscheidsboodschap ‘de Bovag-leden alle goeds in de enerverende toekomst die ze te wachten staat’ te wensen. Totdat een opvolger is gevonden, neemt vicevoorzitter Derk de Haas, de voorzitterstaken waar.

Reacties

[…] (RvC) van Bovemij heeft naar aanleiding hiervan een groot aantal maatregelen genomen. Naar aanleiding van het onderzoek legde eerder de voorzitter van de Bovag Bertho Eckhardt zijn funct…. Eckhardt stapte ook op als commissaris bij verzekeraar Bovemij. De uitkomsten van het onderzoek en […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Bovag legt onderzoek verzekeringen voor aan justitie op
Voorzitter Eckhardt voortijdig weg bij Bovag - Automobielmanagement.nl

Voorzitter Eckhardt voortijdig weg bij Bovag

Bertho Eckhardt, voorzitter van de Bovag, heeft zijn functie voortijdig neergelegd. De aanleiding voor zijn vertrek zijn problemen met naleving van regels bij verzekeringsdochter Bovemij, waar hij ook per direct terugtreedt als lid van de raad van commissarissen. Eckhardt heeft zelf het initiatief genomen beide functies neer te leggen.

Voorzitter Eckhardt voortijdig weg bij Bovag

De kwesties speelden in de periode 2014 tot 2018 en kwamen naar boven in een onderzoek van Bovemij, waar de verzekeraar nog steeds mee bezig is. “Bovemij moet net als andere verzekeraars voldoen aan bijvoorbeeld de integriteitsregels van De Nederlandsche Bank. Wij kwamen erachter dat bepaalde procedures binnen het administratieve bedrijf niet scherp genoeg waren. Daar botste het met wet en regelgeving”, licht een woordvoerder van Bovemij toe wat er misging.

Eckhardt zegt in zijn afscheidsboodschap ‘de Bovag-leden alle goeds in de enerverende toekomst die ze te wachten staat’ te wensen. Totdat een opvolger is gevonden, neemt vicevoorzitter Derk de Haas, de voorzitterstaken waar.

Reacties

[…] (RvC) van Bovemij heeft naar aanleiding hiervan een groot aantal maatregelen genomen. Naar aanleiding van het onderzoek legde eerder de voorzitter van de Bovag Bertho Eckhardt zijn funct…. Eckhardt stapte ook op als commissaris bij verzekeraar Bovemij. De uitkomsten van het onderzoek en […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > Bovag legt onderzoek verzekeringen voor aan justitie op