De kwesties speelden in de periode 2014 tot 2018 en kwamen naar boven in een onderzoek van Bovemij, waar de verzekeraar nog steeds mee bezig is. “Bovemij moet net als andere verzekeraars voldoen aan bijvoorbeeld de integriteitsregels van De Nederlandsche Bank. Wij kwamen erachter dat bepaalde procedures binnen het administratieve bedrijf niet scherp genoeg waren. Daar botste het met wet en regelgeving”, licht een woordvoerder van Bovemij toe wat er misging.

Eckhardt zegt in zijn afscheidsboodschap ‘de Bovag-leden alle goeds in de enerverende toekomst die ze te wachten staat’ te wensen. Totdat een opvolger is gevonden, neemt vicevoorzitter Derk de Haas, de voorzitterstaken waar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding