Bolloré was jarenlang de rechterhand van Ghosn. Volgens marktkenners is zijn vertrek een duidelijk signaal dat Renault de plooien met samenwerkingspartner Nissan wil gladstrijken. De Japanners kozen een paar dagen geleden voor een nieuwe bestuursvoorzitter. Met nieuwe mensen aan de top moet het vertrouwen in de alliantie worden hersteld.

Ghosn stond aan het roer van Nissan, Renault en een samenwerkingsverband met Mitsubishi. Hij zat maanden vast in Japan op verdenking van fraude, belastingontduiking en andere wanpraktijken. Zijn ondergang bracht onder meer slecht bestuur bij Nissan aan het licht en wakkerde de spanningen tussen de automakers aan.

Renault geeft de leiding van het bedrijf voorlopig in handen van financieel directeur Clotilde Delbos.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding