Daarnaast speelt Van Eijck een belangrijke rol om mobiliteit stevig te verankeren in de lokale en regionale mobiliteitsplannen, de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen en een nieuw regeerakkoord.

Blauwdruk toekomstig mobiliteitssysteem

De Mobiliteitsalliantie is in 2016 opgericht om het maatschappelijk en politiek bewustzijn over het belang van mobiliteit te agenderen en een blauwdruk te ontwikkelen voor ons toekomstig mobiliteitssysteem. In juni van dit jaar presenteerde de Alliantie daarop het Deltaplan Mobiliteit. De volgende fase is om mobiliteit stevig te verankeren in de lokale en regionale mobiliteitsplannen, de verkiezingsprogramma’s voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen in 2021 en het daarop volgende nieuwe regeerakkoord. Daarvoor wordt komende periode gewerkt aan een verdere verdieping van het Deltaplan en de investeringsagenda.

Van Eijck: “De Mobiliteitsalliantie is een uniek breed samenwerkingsverband in de mobiliteit en is daardoor inmiddels een vaste gesprekspartner voor de aanpak van onze mobiliteitsproblemen. Na de lancering van het Deltaplan zijn we in een nieuwe fase beland, waarvoor ook de interne organisatie verder is versterkt. Met deze benoeming als vice-voorzitter kunnen we als Alliantie niet alleen nog zichtbaarder opereren, maar krijgt ook de mobiliteitsindustrie erkenning voor haar rol bij het vormgeven van ons mobiliteitssysteem. Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen van de Mobiliteitsalliantie heb gekregen om deze nieuwe fase mede vorm te geven en ervoor te zorgen dat mobiliteit op alle bestuurlijke niveaus een plek krijgt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding