Duitse autokoepel krijgt Hildegard Müller als voorzitter

Het Verband der Automobilindustrie, de machtige Duitse autokoepel en lobby organisatie, krijgt Hildegard Müller als nieuwe voorzitter. Zij is unaniem gekozen door het bestuur en volgt op 1 februari aanstaande Bernard Mattes op. Müller is de tweede vrouw die het VDA gaat leiden, na Erika Emmerich die van 1989 tot 1996 voorzitter was.

Müller was van 2002 tot 2008 lid van het Duitse parlement, van 2005 tot 2008 ook staatssecretaris bij bondskanselier Merkel. Daarna is ze tot 2016 directeur geweest van de Duitse organisatie voor de energie- en watersector BDEW. In 2016 werd Müller aangesteld als bestuurder van energiebedrijf Innogy waar ze verantwoordelijk was voor netwerk en infrastructuur, een functie die ze tot oktober dit jaar heeft bekleed. In die rol hield ze zich onder meer bezig met de uitbouw van de laadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit. Verdere ervaring in de autowereld heeft ze echter niet, in tegenstelling tot Mattes die voordien directeur van Ford in Europa was.

We zijn verheugd dat we met Hildegard Müller een ervaren manager als VDA-voorzitter hebben binnengehaald,” aldus vice-voorzitter Ola Källenius, de CEO van Daimler. “We zijn er vast van overtuigd dat ze de opdracht aan kan om het VDA in een zich snel veranderende omgeving naar de toekomst te voeren. Daarbij wordt ze ook door de beste krachten ondersteund.” Collega Oliver Blume van Porsche, die ook in het VDA-bestuur zit: “Hildegard Müller is een goede keus. De Duitse auto-industrie staat voor omvangrijke uitdagingen. Met haar ervaring in de industrie, de politiek en de branche-organisaties is ze een professionele partner om kansen te ontsluiten en maatschappelijke verantwoording op zich te nemen. Voor haar nieuwe taak heeft ze de volle ondersteuning van het Volkswagen concern.”

Duitse autokoepel krijgt Hildegard Müller als voorzitter - Automobielmanagement.nl

Duitse autokoepel krijgt Hildegard Müller als voorzitter

Het Verband der Automobilindustrie, de machtige Duitse autokoepel en lobby organisatie, krijgt Hildegard Müller als nieuwe voorzitter. Zij is unaniem gekozen door het bestuur en volgt op 1 februari aanstaande Bernard Mattes op. Müller is de tweede vrouw die het VDA gaat leiden, na Erika Emmerich die van 1989 tot 1996 voorzitter was.

Müller was van 2002 tot 2008 lid van het Duitse parlement, van 2005 tot 2008 ook staatssecretaris bij bondskanselier Merkel. Daarna is ze tot 2016 directeur geweest van de Duitse organisatie voor de energie- en watersector BDEW. In 2016 werd Müller aangesteld als bestuurder van energiebedrijf Innogy waar ze verantwoordelijk was voor netwerk en infrastructuur, een functie die ze tot oktober dit jaar heeft bekleed. In die rol hield ze zich onder meer bezig met de uitbouw van de laadinfrastructuur voor elektrische mobiliteit. Verdere ervaring in de autowereld heeft ze echter niet, in tegenstelling tot Mattes die voordien directeur van Ford in Europa was.

We zijn verheugd dat we met Hildegard Müller een ervaren manager als VDA-voorzitter hebben binnengehaald,” aldus vice-voorzitter Ola Källenius, de CEO van Daimler. “We zijn er vast van overtuigd dat ze de opdracht aan kan om het VDA in een zich snel veranderende omgeving naar de toekomst te voeren. Daarbij wordt ze ook door de beste krachten ondersteund.” Collega Oliver Blume van Porsche, die ook in het VDA-bestuur zit: “Hildegard Müller is een goede keus. De Duitse auto-industrie staat voor omvangrijke uitdagingen. Met haar ervaring in de industrie, de politiek en de branche-organisaties is ze een professionele partner om kansen te ontsluiten en maatschappelijke verantwoording op zich te nemen. Voor haar nieuwe taak heeft ze de volle ondersteuning van het Volkswagen concern.”