De 52-jarige De Meo heeft zijn leven lang in de autowereld gewerkt, onder meer bij Renault, Fiat en Toyota. In 2009 kwam hij in dienst bij Volkswagen als directeur marketing. Ook heeft hij die divisie geleid bij Audi. Vier jaar geleden werd hij gepromoveerd tot CEO van Seat, een merk dat hij sindsdien tot succesnummer heeft weten te maken.

Te financieel

De Italiaanse De Meo heeft in de strijd om de topfunctie bij Renault Patrick Koller, topman van toeleverancier Faurecia, verslagen. Koller is weliswaar half Frans, altijd een pré in Frankrijk, maar zijn huidige bedrijf stamt af van PSA dat er ook nog steeds een groot belang in heeft. Clotilde Delbos, de financiele directeur van Renault die tijdelijk als CEO fungeert na het vertrek van Thierry Bolloré, is volgens bronnen niet in aanmerking gekomen voor een vaste benoeming omdat ze ‘te financieel’ zou zijn.