Nieuwe topman Kia neemt voortouw in transitie naar EV

Kia Motors Corporation heeft vrijdag Ho-sung Song, Head of Global Operations, gepromoveerd tot President. In zijn nieuwe rol zal Song het voortouw nemen in de verdere implementatie van ‘Plan S’. Met dit plan wil Kia de transitie naar EV’s en autonome voertuigen vormgeven.

Eind 2025 wil het bedrijf een volledige line-up van 11 elektrische voertuigen in het gamma hebben. Met deze modellen streeft Kia naar een aandeel van 6,6 procent op de wereldwijde EV-markt (exclusief China). Het merk wil daarnaast ook dat tegen die tijd 25 procent van de verkochte auto’s ‘milieuvriendelijk is’.

‘De uitgebreide ervaring van Song binnen de auto-industrie is van grote waarde bij de transformatie naar toekomstige businessmodellen voor onder meer elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen’, laat Kia Nederland in een verklaring weten.

Voorafgaand aan zijn huidige functie als hoofd van Global Operations, heeft Song succesvol een breed scala van leidinggevende functies bekleed, waaronder die van President van Kia Motors Europe en Head of Kia Motors Corporation Export Planning Group.

Nieuwe topman Kia neemt voortouw in transitie naar EV - Automobielmanagement.nl

Nieuwe topman Kia neemt voortouw in transitie naar EV

Kia Motors Corporation heeft vrijdag Ho-sung Song, Head of Global Operations, gepromoveerd tot President. In zijn nieuwe rol zal Song het voortouw nemen in de verdere implementatie van ‘Plan S’. Met dit plan wil Kia de transitie naar EV’s en autonome voertuigen vormgeven.

Eind 2025 wil het bedrijf een volledige line-up van 11 elektrische voertuigen in het gamma hebben. Met deze modellen streeft Kia naar een aandeel van 6,6 procent op de wereldwijde EV-markt (exclusief China). Het merk wil daarnaast ook dat tegen die tijd 25 procent van de verkochte auto’s ‘milieuvriendelijk is’.

‘De uitgebreide ervaring van Song binnen de auto-industrie is van grote waarde bij de transformatie naar toekomstige businessmodellen voor onder meer elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen’, laat Kia Nederland in een verklaring weten.

Voorafgaand aan zijn huidige functie als hoofd van Global Operations, heeft Song succesvol een breed scala van leidinggevende functies bekleed, waaronder die van President van Kia Motors Europe en Head of Kia Motors Corporation Export Planning Group.