Eind 2025 wil het bedrijf een volledige line-up van 11 elektrische voertuigen in het gamma hebben. Met deze modellen streeft Kia naar een aandeel van 6,6 procent op de wereldwijde EV-markt (exclusief China). Het merk wil daarnaast ook dat tegen die tijd 25 procent van de verkochte auto’s ‘milieuvriendelijk is’.

‘De uitgebreide ervaring van Song binnen de auto-industrie is van grote waarde bij de transformatie naar toekomstige businessmodellen voor onder meer elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen’, laat Kia Nederland in een verklaring weten.

Voorafgaand aan zijn huidige functie als hoofd van Global Operations, heeft Song succesvol een breed scala van leidinggevende functies bekleed, waaronder die van President van Kia Motors Europe en Head of Kia Motors Corporation Export Planning Group.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding