Pieter van der Burg directievoorzitter Verzekeringsbedrijf Bovemij

Pieter van der Burg is per 30 maart 2020 benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij, vormt hij nu het tweekoppige statutaire directieteam.

Bovemij stond tot 2019 onder toezicht van De Nederlandsche Bank omdat de verzekeringsactiviteiten meer dan 80 procent van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben ervoor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Er is daarom een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd. Deze wordt gevormd door Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg. Met de aanstelling van Pieter van der Burg en Ageeth Bakker is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.

Van der Burg werkt als sinds 1990 bij Bovemij, onder andere als manager van de schadeafdeling. In 2003 werd hij benoemd tot directeur Verzekeringstechniek.

Pieter van der Burg directievoorzitter Verzekeringsbedrijf Bovemij - Automobielmanagement.nl

Pieter van der Burg directievoorzitter Verzekeringsbedrijf Bovemij

Pieter van der Burg is per 30 maart 2020 benoemd tot directievoorzitter van het Verzekeringsbedrijf van Bovemij. Samen met Ageeth Bakker, CFRO van de Raad van Bestuur van Bovemij, vormt hij nu het tweekoppige statutaire directieteam.

Bovemij stond tot 2019 onder toezicht van De Nederlandsche Bank omdat de verzekeringsactiviteiten meer dan 80 procent van de totale activiteiten uitmaakten. De groei van het Financieringsbedrijf en het Databedrijf van Bovemij hebben ervoor gezorgd dat het Verzekeringsbedrijf inmiddels rechtstreeks onder solotoezicht van DNB staat.

Er is daarom een separate Raad van Commissarissen voor het Verzekeringsbedrijf geïnstalleerd. Deze wordt gevormd door Gerlach Cerfontaine, Amba Zeggen en Erno Kleijnenberg. Met de aanstelling van Pieter van der Burg en Ageeth Bakker is nu ook de statutaire directie voor het Verzekeringsbedrijf gevormd.

Van der Burg werkt als sinds 1990 bij Bovemij, onder andere als manager van de schadeafdeling. In 2003 werd hij benoemd tot directeur Verzekeringstechniek.