Belgische ontwerpchef Hyundai stapt op

De Belg Luc Donckerwolke (54) is met onmiddellijke ingang om persoonlijke redenen vertrokken als hoofddesigner voor Hyundai, Kia en Genesis. “Hij wil meer tijd door kunnen brengen met zijn familie,’’ aldus een woordvoerder van Hyundai.

Donckerwolke is geboren in Peru – waar hij nog altijd een woning heeft – en begon zijn ontwerploopbaan in 1990 bij Peugeot. Hij werkte daarna onder meer voor Audi, Skoda, Lamborghini, Seat en Bentley. In die functies heeft hij aan de wieg gestaan van de Skoda Fabia, de Audi A2, de Lamborghini Diablo en Gallardo en een reeks Bentley’s. In november 2015 verliet hij de Volkswagen Groep en vertrok hij naar Seoul om chief designer te worden voor de merken binnen de Hyundai-autogroep, oorspronkelijk alleen voor Genesis maar later ook voor Hyundai en Kia.

Grenzen

“De stoutmoedige en vooruitstrevende houding van de groep heeft me in staat gesteld om grenzen te verleggen en de status quo uit te dagen. Ik heb het vertrouwen genoten van de groep om een design ‘dream team’ te creëren dat het DNA heeft gedefinieerd voor de toekomst van deze merken en voor de digitalisering van hun ontwerpprocessen,’’ zegt Donckerwolke zelf in een verklaring. Hyundai heeft niet direct een opvolger benoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische ontwerpchef Hyundai stapt op - Automobielmanagement.nl

Belgische ontwerpchef Hyundai stapt op

De Belg Luc Donckerwolke (54) is met onmiddellijke ingang om persoonlijke redenen vertrokken als hoofddesigner voor Hyundai, Kia en Genesis. “Hij wil meer tijd door kunnen brengen met zijn familie,’’ aldus een woordvoerder van Hyundai.

Donckerwolke is geboren in Peru – waar hij nog altijd een woning heeft – en begon zijn ontwerploopbaan in 1990 bij Peugeot. Hij werkte daarna onder meer voor Audi, Skoda, Lamborghini, Seat en Bentley. In die functies heeft hij aan de wieg gestaan van de Skoda Fabia, de Audi A2, de Lamborghini Diablo en Gallardo en een reeks Bentley’s. In november 2015 verliet hij de Volkswagen Groep en vertrok hij naar Seoul om chief designer te worden voor de merken binnen de Hyundai-autogroep, oorspronkelijk alleen voor Genesis maar later ook voor Hyundai en Kia.

Grenzen

“De stoutmoedige en vooruitstrevende houding van de groep heeft me in staat gesteld om grenzen te verleggen en de status quo uit te dagen. Ik heb het vertrouwen genoten van de groep om een design ‘dream team’ te creëren dat het DNA heeft gedefinieerd voor de toekomst van deze merken en voor de digitalisering van hun ontwerpprocessen,’’ zegt Donckerwolke zelf in een verklaring. Hyundai heeft niet direct een opvolger benoemd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding