Oud-Renault baas Thierry Bolloré gaat JLR leiden

Tata Motors heeft Thierry Bolloré, de voormalige CEO van Renault, benoemd tot nieuwe topman van Jaguar Land Rover. Die baan gaat daarmee voorbij aan de ook als kandidaat genoemde Nederlander Bram Schot. Bolloré zal zijn nieuwe positie op 10 september innemen.

Bolloré werd in oktober vorig jaar bij Renault de laan uit gestuurd als CEO, een positie die hij bekleedde sinds het plotselinge gedwongen vertrek van Carlos Ghosn. Zijn benoeming bij Jaguar Land Rover kan dan ook als een zeker eerherstel worden gezien.

Bij JLR is hij de opvolger van Sir Ralph Speth die na tien jaar met gedeeltelijk pensioen gaat. Speth vertrekt als CEO maar blijft wel niet-uitvoerend vice-voorzitter van de Raad van Bestuur ofwel commissaris bij JLR.

Oud-Renault baas Thierry Bolloré gaat JLR leiden - Automobielmanagement.nl

Oud-Renault baas Thierry Bolloré gaat JLR leiden

Tata Motors heeft Thierry Bolloré, de voormalige CEO van Renault, benoemd tot nieuwe topman van Jaguar Land Rover. Die baan gaat daarmee voorbij aan de ook als kandidaat genoemde Nederlander Bram Schot. Bolloré zal zijn nieuwe positie op 10 september innemen.

Bolloré werd in oktober vorig jaar bij Renault de laan uit gestuurd als CEO, een positie die hij bekleedde sinds het plotselinge gedwongen vertrek van Carlos Ghosn. Zijn benoeming bij Jaguar Land Rover kan dan ook als een zeker eerherstel worden gezien.

Bij JLR is hij de opvolger van Sir Ralph Speth die na tien jaar met gedeeltelijk pensioen gaat. Speth vertrekt als CEO maar blijft wel niet-uitvoerend vice-voorzitter van de Raad van Bestuur ofwel commissaris bij JLR.