De Booij heeft diverse rollen vervuld bij ondernemingen als ABN AMRO en NS. Waaronder directeur Audit bij NS, COO Group Compliance bij ABN AMRO en operationeel CFO bij ABN AMRO Global Services. Daarnaast was hij bestuurder bij het Spoorwegpensioenfonds.

Uitdagend

Peter Niesink, algemeen directeur Bovag: “Wij zien uit naar de samenwerking met George. Hij heeft onder meer verstand van riskmanagement en pensioenproblematiek. Het riskmanagement komt van pas gezien de Bovemij-portefeuille en zijn kennis van het pensioenlandschap is belangrijk vanwege de bijzondere en uitdagende positie van Bovag in dezen. We hebben heeft immers enerzijds te maken met pensioenfonds PMT en anderzijds met de eigen Cao
Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven.”

George de Booij: “Ik kijk uit naar de start bij Bovag op 1 november. Een dynamische en actieve club, waarvan het belang ook tijdens de Covid 19-crisis zeer duidelijk is. Bovag is nu en naar de toekomst de ondersteuner van de mobiliteitsbranche.”