BMW-baas Zipse wordt voorzitter Acea

Oliver Zipse, bestuursvoorzitter van de BMW Groep, is volgend jaar voorzitter van de European Automobile Manufacturers’ Association in Brussel. Hij volgt in die rol Mike Manley van Fiat Chrysler Automobiles FCA op die zijn termijn van twee jaar als voorzitter heeft volgemaakt.

Zipse is door de directieraad van Acea gekozen voor een jaar wat eenmalig met een jaar verlengd kan worden. Hij wordt in die rol bijgestaan door de Nederlandse directeur-generaal Eric-Mark Huitema. Zipse: “2021 wordt een doorslaggevend jaar voor de EU auto-industrie in de transitie naar duurzame mobiliteit. Die ambitie komt tegen de achtergrond van de coronapandemie die de wereldwijde economie en onze sector hard heeft getroffen. We zijn er desalniettemin van overtuigd dat we de krachten van vele sectoren en de politieke leiders moeten bundelen om de grootste impact bij de strijd tegen klimaatverandering te bereiken.”

Emissies verminderen

“Alle partijen moeten bijdragen aan het alles overheersende doel om de emissies te verminderen. Een urgente taak daarbij is het Europa-breed uitrollen van laadinfrastructuur om er voor te zorgen dat elektrische auto’s elke dag te gebruiken zijn voor consumenten in alle EU-landen. Tegelijk moeten we de laatste innovaties inzetten bij alle aandrijftechnologieën om aan de wensen van die klanten te voldoen,’’ aldus Zipse.

Acea vertegenwoordigt 16 grote fabrikanten van personen- en bestelauto’s, vrachtwagens en bussen. Nieuwkomers op de Europese markt, zoals Polestar maar ook Tesla zijn echter niet bij de Europese organisatie aangesloten.

BMW-baas Zipse wordt voorzitter Acea - Automobielmanagement.nl

BMW-baas Zipse wordt voorzitter Acea

Oliver Zipse, bestuursvoorzitter van de BMW Groep, is volgend jaar voorzitter van de European Automobile Manufacturers’ Association in Brussel. Hij volgt in die rol Mike Manley van Fiat Chrysler Automobiles FCA op die zijn termijn van twee jaar als voorzitter heeft volgemaakt.

Zipse is door de directieraad van Acea gekozen voor een jaar wat eenmalig met een jaar verlengd kan worden. Hij wordt in die rol bijgestaan door de Nederlandse directeur-generaal Eric-Mark Huitema. Zipse: “2021 wordt een doorslaggevend jaar voor de EU auto-industrie in de transitie naar duurzame mobiliteit. Die ambitie komt tegen de achtergrond van de coronapandemie die de wereldwijde economie en onze sector hard heeft getroffen. We zijn er desalniettemin van overtuigd dat we de krachten van vele sectoren en de politieke leiders moeten bundelen om de grootste impact bij de strijd tegen klimaatverandering te bereiken.”

Emissies verminderen

“Alle partijen moeten bijdragen aan het alles overheersende doel om de emissies te verminderen. Een urgente taak daarbij is het Europa-breed uitrollen van laadinfrastructuur om er voor te zorgen dat elektrische auto’s elke dag te gebruiken zijn voor consumenten in alle EU-landen. Tegelijk moeten we de laatste innovaties inzetten bij alle aandrijftechnologieën om aan de wensen van die klanten te voldoen,’’ aldus Zipse.

Acea vertegenwoordigt 16 grote fabrikanten van personen- en bestelauto’s, vrachtwagens en bussen. Nieuwkomers op de Europese markt, zoals Polestar maar ook Tesla zijn echter niet bij de Europese organisatie aangesloten.