Poelmann heeft een lange staat van dienst en bekleedde eerder een groot aantal verschillende directie en senior managementfuncties in marketing & sales in de automotive retail en grote internationale organisaties in het buitenland. Ze was onder meer werkzaam als Vice-President Sales & Marketing bij de PAG groep (Volvo, Jaguar, Land Rover) in Moskou en als Managing Director van Volvo in Zwitserland. Hierna vertrok zij naar Australië om aan de slag te gaan als Managing Director PSA Australië.

“Ik ben zeer verheugd om bij Renault Nederland te werken, op dit moment waarop de Groupe Renault wordt geherpositioneerd en waar ik deel uit kan maken van de weg naar het succes van de onderneming”, aldus Poelmann. “Renault is een bedrijf met een sterke geschiedenis en aansprekende kernwaarden, ondersteund door een uitstekend product, betrokken dealers en gepassioneerd personeel. En de timing is uitstekend, want we lanceren een sterk merk- en productoffensief. ”

Jérôme Pannaud, op dit moment Managing Director Renault Benelux, zal per 1 april 2021 worden aangesteld als Algemeen Directeur Renault België Luxemburg. In afwachting van de komst van Anouk Poelmann, zal hij tot 1 april tevens de ad-interim functie van Algemeen Directeur van Renault Nederland vervullen.