Baas Volvo Nederland gaat ook Duitsland leiden

Herrik van der Gaag (48), Managing Director van Volvo Car Nederland, is per 1 mei ook benoemd als nieuwe Managing Director van Volvo Car Duitsland. De activiteiten van de twee nationale organisaties worden echter niet samengevoegd.

Zowel Volvo Car Duitsland als Volvo Car Nederland blijven als onafhankelijke en afzonderlijke bedrijven optreden. Thomas Bauch, de huidige eindverantwoordelijke van Volvo Car Duitsland, krijgt een nieuwe functie op het hoofdkantoor van Volvo Car Group in Zweden.

Kartrekkers

Duitsland en Nederland zijn voor Volvo twee belangrijke landen. Beide zijn, naast Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen, aangewezen als de belangrijkste kartrekkers van de commerciële transformatie van Volvo. Een gemeenschappelijke Managing Director in deze twee markten zal zorgen voor meer snelheid bij het implementeren van online sales oplossingen, samen met de retailers, en de competenties van de twee organisaties benutten om Volvo’s toekomstige bedrijfsmodel aan te sturen en te ontwikkelen, verklaart Volvo Car.

Transformatie

“Wij hebben de ambitie om de snelste transformator in de branche te zijn. Aangezien Duitsland en Nederland tot de koplopers in die transformatie behoren en dezelfde koers volgen, hebben ze veel uitdagingen gemeen. Door Herrik leiding te laten geven aan de twee National Sales Companies (NSCs), kunnen de beste ideeën uit deze twee voor ons cruciale markten snel worden uitgewisseld,” zegt Björn Annwall, vertrekkend hoofd van de EMEA-regio en vanaf maandag Chief Financial Officer van Volvo Cars.

Synergie

“Dit is een interessante uitdaging voor mij”, zegt Herrik van der Gaag. “De Duitse NSC is samen met de Nederlandse één van de sterkste in de regio met zeer ervaren teams en sterke Volvo retailers, ik kijk ernaar uit om met iedereen samen te werken. Ik geloof in dagelijks presteren terwijl je transformeert voor morgen en deze kans zal ervoor zorgen dat we vanuit de sterke punten van beide landen tot synergie kunnen komen en verder gaan versnellen.”

Succesvol

Sinds Van der Gaag in juli 2018 werd aangesteld als Managing Director van Nederland, is het marktaandeel van Volvo in Nederland gegroeid van 3,6 procent naar 5,8 procent. Onder zijn leiding werd Care by Volvo in 2019 succesvol geïntroduceerd, kende Volvo Car Nederland met de retailers een zeer sterke finish van 2020 en is Volvo momenteel het nummer 1 merk op het gebied van PHEV en volledig elektrische auto’s. Ook het eerste kwartaal van dit jaar was succesvol, met ruim 10 procent groei ten opzichte van vorig jaar en met de Volvo XC40 als het meest succesvolle model in Nederland.

Baas Volvo Nederland gaat ook Duitsland leiden - Automobielmanagement.nl

Baas Volvo Nederland gaat ook Duitsland leiden

Herrik van der Gaag (48), Managing Director van Volvo Car Nederland, is per 1 mei ook benoemd als nieuwe Managing Director van Volvo Car Duitsland. De activiteiten van de twee nationale organisaties worden echter niet samengevoegd.

Zowel Volvo Car Duitsland als Volvo Car Nederland blijven als onafhankelijke en afzonderlijke bedrijven optreden. Thomas Bauch, de huidige eindverantwoordelijke van Volvo Car Duitsland, krijgt een nieuwe functie op het hoofdkantoor van Volvo Car Group in Zweden.

Kartrekkers

Duitsland en Nederland zijn voor Volvo twee belangrijke landen. Beide zijn, naast Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen, aangewezen als de belangrijkste kartrekkers van de commerciële transformatie van Volvo. Een gemeenschappelijke Managing Director in deze twee markten zal zorgen voor meer snelheid bij het implementeren van online sales oplossingen, samen met de retailers, en de competenties van de twee organisaties benutten om Volvo’s toekomstige bedrijfsmodel aan te sturen en te ontwikkelen, verklaart Volvo Car.

Transformatie

“Wij hebben de ambitie om de snelste transformator in de branche te zijn. Aangezien Duitsland en Nederland tot de koplopers in die transformatie behoren en dezelfde koers volgen, hebben ze veel uitdagingen gemeen. Door Herrik leiding te laten geven aan de twee National Sales Companies (NSCs), kunnen de beste ideeën uit deze twee voor ons cruciale markten snel worden uitgewisseld,” zegt Björn Annwall, vertrekkend hoofd van de EMEA-regio en vanaf maandag Chief Financial Officer van Volvo Cars.

Synergie

“Dit is een interessante uitdaging voor mij”, zegt Herrik van der Gaag. “De Duitse NSC is samen met de Nederlandse één van de sterkste in de regio met zeer ervaren teams en sterke Volvo retailers, ik kijk ernaar uit om met iedereen samen te werken. Ik geloof in dagelijks presteren terwijl je transformeert voor morgen en deze kans zal ervoor zorgen dat we vanuit de sterke punten van beide landen tot synergie kunnen komen en verder gaan versnellen.”

Succesvol

Sinds Van der Gaag in juli 2018 werd aangesteld als Managing Director van Nederland, is het marktaandeel van Volvo in Nederland gegroeid van 3,6 procent naar 5,8 procent. Onder zijn leiding werd Care by Volvo in 2019 succesvol geïntroduceerd, kende Volvo Car Nederland met de retailers een zeer sterke finish van 2020 en is Volvo momenteel het nummer 1 merk op het gebied van PHEV en volledig elektrische auto’s. Ook het eerste kwartaal van dit jaar was succesvol, met ruim 10 procent groei ten opzichte van vorig jaar en met de Volvo XC40 als het meest succesvolle model in Nederland.