Tjalling Hollander nieuwe algemeen directeur Hyundai Motor Nederland

Tjalling Hollander start vanaf juni als algemeen directeur bij Hyundai Motor Nederland. Het management van de importeur is daarmee weer op sterkte. Onlangs trad Jungpyo Lee aan als president.

Hollander (51) startte zijn carrière bij een aantal grote dealerholdings in Nederland en Zwitserland. Sinds 2012 werkte hij bij Nissan, zowel in Nederland als op het Europese hoofdkantoor in Frankrijk. Zijn laatste rol was die van country director Nederland.

De nieuwe algemeen directeur kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Hyundai heeft zich als merk en voorloper in elektrische auto’s afgelopen jaren sterk geprofileerd. Met een constante vernieuwing van het modellengamma zoals de Hyundai Bayon en de elektrische Ioniq 5 zie ik veel kansen om een mooi resultaat neer te zetten.”

Focus op dealerorganisatie

De dealerorganisatie is volgens Hollander een onmisbare schakel. “We zullen dan ook samen met onze dealers een koers gaan uitzetten die zowel toekomstbestendigheid voor zowel het merk als het dealernetwerk vooropstelt. Hyundai is uniek omdat het niet alleen elektrische aandrijvingen aanbiedt zoals EV, Hybrid, Plug-in Hybrid, Mild Hybrid en FCEV (waterstof-elektrisch), maar ook zuinige benzinemotoren. Dit unieke aanbod willen we nog meer gaan verzilveren in de fleet- en leasekanalen.”

Eind april werd de benoeming van president Jungpyo Lee bekendgemaakt. Lee (47) was de afgelopen twee jaar Head of Sales Operations bij Hyundai Motor Europe. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de verkoop bij Hyundai Motor Brazilië.

Begin maart werd bekend dat Berend Jan Hoekman zijn functie als algemeen directeur van Hyundai Nederland had neergelegd. Hij was sinds oktober 2018 werkzaam bij de importeur als opvolger van Ronald Dubbelman.

Tjalling Hollander nieuwe algemeen directeur Hyundai Motor Nederland - Automobielmanagement.nl

Tjalling Hollander nieuwe algemeen directeur Hyundai Motor Nederland

Tjalling Hollander start vanaf juni als algemeen directeur bij Hyundai Motor Nederland. Het management van de importeur is daarmee weer op sterkte. Onlangs trad Jungpyo Lee aan als president.

Hollander (51) startte zijn carrière bij een aantal grote dealerholdings in Nederland en Zwitserland. Sinds 2012 werkte hij bij Nissan, zowel in Nederland als op het Europese hoofdkantoor in Frankrijk. Zijn laatste rol was die van country director Nederland.

De nieuwe algemeen directeur kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. “Hyundai heeft zich als merk en voorloper in elektrische auto’s afgelopen jaren sterk geprofileerd. Met een constante vernieuwing van het modellengamma zoals de Hyundai Bayon en de elektrische Ioniq 5 zie ik veel kansen om een mooi resultaat neer te zetten.”

Focus op dealerorganisatie

De dealerorganisatie is volgens Hollander een onmisbare schakel. “We zullen dan ook samen met onze dealers een koers gaan uitzetten die zowel toekomstbestendigheid voor zowel het merk als het dealernetwerk vooropstelt. Hyundai is uniek omdat het niet alleen elektrische aandrijvingen aanbiedt zoals EV, Hybrid, Plug-in Hybrid, Mild Hybrid en FCEV (waterstof-elektrisch), maar ook zuinige benzinemotoren. Dit unieke aanbod willen we nog meer gaan verzilveren in de fleet- en leasekanalen.”

Eind april werd de benoeming van president Jungpyo Lee bekendgemaakt. Lee (47) was de afgelopen twee jaar Head of Sales Operations bij Hyundai Motor Europe. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de verkoop bij Hyundai Motor Brazilië.

Begin maart werd bekend dat Berend Jan Hoekman zijn functie als algemeen directeur van Hyundai Nederland had neergelegd. Hij was sinds oktober 2018 werkzaam bij de importeur als opvolger van Ronald Dubbelman.