Pril heeft veel ervaring opgedaan binnen de Nederlandse en Europese Kia-organisatie. Hiervoor vervulde hij de rol van Director of Sales Operations bij Kia Europe. In deze rol was hij verantwoordelijk voor onder meer Sales, Fleet Sales & Used Car Management en Supply Chain Management.

Pril start met zijn nieuwe functie op 1 oktober en volgt Sjoerd Knipping op, die nu werkt bij Kia Europe als Director Product and Planning. Hij gaat zich richten op het verder vergroten van de successen van het merk in de Nederlandse markt.

Momentum vasthouden

Managing Director Léan Verstoep van Kia Nederland kijkt uit naar de komst van Thomas Pril: “Kia staat in ons land inmiddels aan de top van de automarkt. En met onze ‘plan S’-strategie zijn we gestart aan een veelbelovende toekomst. We kijken ernaar uit om het momentum vast te houden, samen met Thomas, die veel Europese Kia-ervaring met zich meebrengt.”

Thomas Pril over zijn nieuwe uitdaging bij Kia Nederland: “Kia heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en Nederland is binnen Europa een uitdagende automarkt. Het team van Kia Nederland heeft het merk naar een next level gebracht, niet alleen met geweldige verkoopresultaten, maar vooral ook op het gebied van merkimago, e-commerce, elektrificatie en mobiliteitsoplossingen. We rollen ‘Plan S’ in volle vaart uit en de reacties op onze nieuwe merkstrategie en de EV6, het eerste model van de nieuwe en baanbrekende generatie elektrische auto’s, zijn veelbelovend. Ik kijk er dan ook naar uit om, samen met het team én de dealers, onze stabiele toppositie in de markt verder te verstevigen.”