Ford benoemt Audi-manager Martin Sander als opvolger van Roelant de Waard

Ford of Europe heeft Audi-manager Martin Sander benoemd tot nieuwe General Manager Passenger Vehicles. Hij volgt in die functie per 1 juni de Nederlander Roelant de Waard op die met pensioen is gegaan. Sander wordt tegelijkertijd ook bestuursvoorzitter van Ford-Werke GmbH als opvolger van de eveneens gepensioneerde Gunnar Hermann.

De Duitser Sander werkte de afgelopen 25 jaar voor de Volkswagen Groep, onder meer in Noord-Amerika en Europa, en was daar laatstelijk senior vice-president sales Europe voor Audi. ‘’Martin is een zeer ervaren leider met een grote wereldwijde ervaring,’’ zegt Stuart Rowley, president van Ford of Europe.

Sander wordt met zijn team verantwoordelijk voor het verdere uitrollen en versnellen van de elektrificatie van Ford in Europa en van de uitbreiding van de ‘connected vehicles’. Zijn vestigingsplaats is Keulen waar naast de personenauto business ook het Cologne Electrification Centre van Ford is gevestigd.

Ford benoemt Audi-manager Martin Sander als opvolger van Roelant de Waard - Automobielmanagement.nl

Ford benoemt Audi-manager Martin Sander als opvolger van Roelant de Waard

Ford of Europe heeft Audi-manager Martin Sander benoemd tot nieuwe General Manager Passenger Vehicles. Hij volgt in die functie per 1 juni de Nederlander Roelant de Waard op die met pensioen is gegaan. Sander wordt tegelijkertijd ook bestuursvoorzitter van Ford-Werke GmbH als opvolger van de eveneens gepensioneerde Gunnar Hermann.

De Duitser Sander werkte de afgelopen 25 jaar voor de Volkswagen Groep, onder meer in Noord-Amerika en Europa, en was daar laatstelijk senior vice-president sales Europe voor Audi. ‘’Martin is een zeer ervaren leider met een grote wereldwijde ervaring,’’ zegt Stuart Rowley, president van Ford of Europe.

Sander wordt met zijn team verantwoordelijk voor het verdere uitrollen en versnellen van de elektrificatie van Ford in Europa en van de uitbreiding van de ‘connected vehicles’. Zijn vestigingsplaats is Keulen waar naast de personenauto business ook het Cologne Electrification Centre van Ford is gevestigd.