Klaus Zellmer nieuwe directeur van Skoda

Met ingang van 1 juli wordt Klaus Zellmer de nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur van Skoda. De huidige directeur, Thomas Schäfer, is per die datum benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen.

“Thomas heeft de onderneming veilig door twee extreem uitdagende jaren geleid en een duidelijk plan voor de toekomst geformuleerd. Hij heeft de basis gelegd voor een veelbelovende toekomst voor het merk Skoda door de elektrische ENYAQ iV en andere geplande e-modellen met succes te lanceren,” aldus Murat Aksel, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van ŠKODA AUTO.

Zellmer begon zijn professionele loopbaan in 1997 als assistent van een bestuurslid van Porsche AG. Sinds 2020 is hij als lid van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen personenauto’s verantwoordelijk voor sales, marketing en aftersales.

Klaus Zellmer nieuwe directeur van Skoda - Automobielmanagement.nl

Klaus Zellmer nieuwe directeur van Skoda

Met ingang van 1 juli wordt Klaus Zellmer de nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur van Skoda. De huidige directeur, Thomas Schäfer, is per die datum benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen.

“Thomas heeft de onderneming veilig door twee extreem uitdagende jaren geleid en een duidelijk plan voor de toekomst geformuleerd. Hij heeft de basis gelegd voor een veelbelovende toekomst voor het merk Skoda door de elektrische ENYAQ iV en andere geplande e-modellen met succes te lanceren,” aldus Murat Aksel, Voorzitter van de Raad van Commissarissen van ŠKODA AUTO.

Zellmer begon zijn professionele loopbaan in 1997 als assistent van een bestuurslid van Porsche AG. Sinds 2020 is hij als lid van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen personenauto’s verantwoordelijk voor sales, marketing en aftersales.