Top dossiers

ROTTERDAM, 23 mei 2017 17:17

Hefra: vraag naar start-stop­accu’s stijgt

Met nieuwe energie gaat accudistributeur Hefra opereren vanuit een nieuwe hoofdlocatie in de Waalhaven. De laatste tijd signaleert de accuspecialist een sterk toegenomen vraag naar start-stopaccu’s vanuit de vervangingsmarkt.

Jeroen Sluis (staand op foto): "De vraag naar start-stopsystemen vanuit de vervangingsmarkt is enorm toegenomen."'
Jeroen Sluis (staand op foto): "De vraag naar start-stopsystemen vanuit de vervangingsmarkt is enorm toegenomen."
1/1
Meer over
Aftermarket

Hefra, dat deel uitmaakt van accureus Eco-Bat Technologies, wil met de nieuwe hoofdlocatie in de Rotterdamse Waalhaven de opslagcapaciteit verder verhogen. Gemiddeld heeft de huidige vestiging van Hefra in de Maasstad op ruim tweeduizend vierkante meter magazijnoppervlak meer dan 100 duizend accu's in voorraad. "We zijn erg trots op onze leveringsgraad, die tegen de honderd procent ligt", aldus commercieel directeur Jeroen Sluis. "Ons nieuwe magazijn wordt nog groter en beter, zodat we de klanten nog beter kunnen bedienen." Naast accu's voor auto's levert het bedrijf ook accu's voor motorfietsen, vrachtwagens en bijvoorbeeld vorkheftrucks. "De laatste tijd signaleren we dat de vraag naar start-stopsystemen vanuit de vervangingsmarkt enorm is toegenomen", zo zegt Sluis. "We zijn overigens niet alleen een handelsonderneming, we beschikken ook over de benodigde technische kennis. Zo bieden we bijvoorbeeld datalogging aan aan onze klanten, zodat zaken als de laadspanning en het elektriciteitsgebruik gemonitord kunnen worden." Naast A-merk Varta verkoopt het bedrijf als alternatief ook accu's van de private labels VMF en Wilco. Sluis: "VMF heeft bijvoorbeeld een heel breed assortiment, van de allerkleinste accu's voor speelgoedauto's tot tractiepakketten voor vorkheftrucks."

Ook inzameling

Ook levert de accuspecialist bijvoorbeeld de BVT Tool, waarmee start-stopaccu's bij de vervanging aangemeld kunnen worden bij het elektrische systeem van de auto. Ook aan het uiteindelijke einde van accu's is gedacht. "De inzameling van accu's is altijd een issue, maar wij zijn één van de weinige gecertificeerde inzamelaars", vertelt Sluis. "Er zijn een paar duizend retourbakken van ons in omloop. De klant heeft er geen omkijken naar, ontvangt een vergoeding voor de gebruikte accu's en hij heeft zijn zaken goed geregeld in geval van controle."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht Hefra: vraag naar start-stop­accu’s stijgt.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1796)...

Bas Jansen, eigenaar Carrosseriebouw Jansen te Wesepe in Carros magazine

Bas Jansen, eigenaar Carrosseriebouw Jansen te Wesepe in Carros magazine

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN