Top dossiers

BROEK OP LANGENDIJK, 24 januari 2018 17:11

GMTO: Klaar voor de elektrische toekomst

Hoewel sommige garagisten een beetje huiverig zijn om te werken aan hybridemodellen en EV’s, is dat volgens Joan Schilder nergens voor nodig. “Ook als je werkt aan auto’s met verbrandingsmotoren, zijn er altijd gevaren. Je moet alleen weten wat die zijn. Als je monteurs over de juiste opleiding beschikken, vormt dat geen enkel probleem.”

GMTO: Klaar voor de elektrische toekomst.'
GMTO: Klaar voor de elektrische toekomst.
1/1

GMTO levert een compleet pakket, dat naast opleiding ook NEN-normeringen, certificaat, een muurschild en paaltjes met kettingen voor het afschermen van de werkplek omvat. Ook aan zaken als elektrisch isolerende handschoenen is gedacht. Er worden twee verschillende opleidingen aangeboden: ‘Hybride en EV1' leidt iemand op tot een ‘voldoende onderricht persoon' die kan werken met de hoge spanningen en de benodigde gereedschappen. ‘Hybride en EV2' stelt een persoon ook in staat om diagnoses te stellen. "GMTO wil voor het garagebedrijf een compleet pakket bieden waarmee door training, gereedschap en kennis van wetgeving op een veilige en efficiënte manier gewerkt kan worden aan al het onderhoud, reparaties en storingen aan hybride en EV voertuigen", aldus Schilder.

Optimaal voorbereid

Bij de hybride en EV trainingen wordt onder meer ingegaan op de werkingsprincipes, de benodigde gereedschappen, welke regels men moet naleven bij het werken aan hybriden en EV's en waar de arbeidsinspectie op controleert bij calamiteiten. Tijdens de training wordt verder geleerd metingen uit te voeren aan elektromotoren, voertuig veilig te stellen en praktijkcases worden behandeld die zijn voort gekomen uit de GMTO helpdesk Hybride en EV voertuigen. Zo is een garagebedrijf optimaal voorbereid op de veranderingen in de auto-industrie.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht GMTO: Klaar voor de elektrische toekomst.
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze Partners meer (0)...

Quote van de dag meer (1796)...

Bas Jansen, eigenaar Carrosseriebouw Jansen te Wesepe in Carros magazine

Bas Jansen, eigenaar Carrosseriebouw Jansen te Wesepe in Carros magazine

GRATIS proefnummer

Wilt u Automobiel Management nu éénmalig GRATIS proberen? Dat kan! Klik op onderstaande link en vraag nu een proefnummer aan.

 

PROEFNUMMER AANVRAGEN