Flinke omzetgroei bij Fastned door elektrische auto’s

Fastned zag de omzet in het eerste kwartaal van 2021 met 15 procent stijgen naar 2 miljoen euro. Vorig jaar kwam de omzet in dezelfde periode uit op 1,7 miljoen euro. Het aantal actieve klanten nam met een derde toe naar 55.684. De afzet van duurzame energie groeide met 13 procent naar 3,6 GWh.

Die groei, gerealiseerd ondanks de lockdown in veel landen, werd gesteund door de verdere toename van het aantal elektrische auto’s, meldt het Nederlandse snellaadbedrijf. CEO Michiel Langezaal: “We zijn blij met deze resultaten, hoewel de omzet nog steeds aanzienlijk wordt beïnvloed door voortdurende lockdownmaatregelen. Wanneer deze beperkingen de komende maanden worden opgeheven, kunnen we versnelde groei verwachten. Om deze groei op te vangen en als direct gevolg van onze recente kapitaalverhoging van 150 miljoen euro, zijn we de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk aan het versnellen, zowel door nieuwe stations te bouwen als door meer en snellere laders aan bestaande stations toe te voegen.”

Nieuwe markten

Fastned breidde het netwerk afgelopen kwartaal uit met 134 laadstations met elk meerdere laders. Extra stations werden onder meer geopend in de nieuwe markten België en Zwitserland. In totaal werden 39 extra ultrasnelle DC laders geïnstalleerd als onderdeel van de bouw van nieuwe stations en het upgraden van bestaande stations, waardoor het totale aantal laders in het netwerk op 495 kwam. Fastned verwacht dit jaar ten minste 40 stations te kunnen bouwen en dit aantal zal volgend jaar nog verder toenemen. Om tegemoet te komen aan de verwachte toename van de vraag naar opladen na opheffing van coronamaatregelen, verwacht Fastned ongeveer 200 extra laders te installeren op ongeveer 100 bestaande stations, voornamelijk in Nederland.

Lees ook:
Fastned nu ook actief in Zwitserland, uitbreiding in Duitsland

Flinke omzetgroei bij Fastned door elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Flinke omzetgroei bij Fastned door elektrische auto’s

Fastned zag de omzet in het eerste kwartaal van 2021 met 15 procent stijgen naar 2 miljoen euro. Vorig jaar kwam de omzet in dezelfde periode uit op 1,7 miljoen euro. Het aantal actieve klanten nam met een derde toe naar 55.684. De afzet van duurzame energie groeide met 13 procent naar 3,6 GWh.

Die groei, gerealiseerd ondanks de lockdown in veel landen, werd gesteund door de verdere toename van het aantal elektrische auto’s, meldt het Nederlandse snellaadbedrijf. CEO Michiel Langezaal: “We zijn blij met deze resultaten, hoewel de omzet nog steeds aanzienlijk wordt beïnvloed door voortdurende lockdownmaatregelen. Wanneer deze beperkingen de komende maanden worden opgeheven, kunnen we versnelde groei verwachten. Om deze groei op te vangen en als direct gevolg van onze recente kapitaalverhoging van 150 miljoen euro, zijn we de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk aan het versnellen, zowel door nieuwe stations te bouwen als door meer en snellere laders aan bestaande stations toe te voegen.”

Nieuwe markten

Fastned breidde het netwerk afgelopen kwartaal uit met 134 laadstations met elk meerdere laders. Extra stations werden onder meer geopend in de nieuwe markten België en Zwitserland. In totaal werden 39 extra ultrasnelle DC laders geïnstalleerd als onderdeel van de bouw van nieuwe stations en het upgraden van bestaande stations, waardoor het totale aantal laders in het netwerk op 495 kwam. Fastned verwacht dit jaar ten minste 40 stations te kunnen bouwen en dit aantal zal volgend jaar nog verder toenemen. Om tegemoet te komen aan de verwachte toename van de vraag naar opladen na opheffing van coronamaatregelen, verwacht Fastned ongeveer 200 extra laders te installeren op ongeveer 100 bestaande stations, voornamelijk in Nederland.

Lees ook:
Fastned nu ook actief in Zwitserland, uitbreiding in Duitsland