Tesla’s Model 3, maandenlang de lijstaanvoerder, kwam nu niet verder dan een zesde plaats. Ford heeft ‘enkele schepen vol Mustangs onderweg’ en hoopt de koppositie dan ook voorlopig vast te houden.

Voortrekkersrol

Noorwegen bevestigde opnieuw de voortrekkersrol op het gebied van elektrische auto’s want 8.498 auto’s, ofwel ruim 60 procent van alle nieuw verkochte modellen, waren batterij-elektrisch aangedreven. In mei vorig jaar was dat nog 44 procent en over heel 2020 kwam het op 54 procent, aldus cijfers van de Noorse Verkeersfederatie OFV.

Einde benzine

Daar kwamen in mei nog eens 3.221 plug-in hybride auto’s bij, goed voor bijna 23 procent. Noorwegen heft geen belasting op vol-elektrische auto’s en heeft ook andere voordelen ingevoerd, zoals gebruik van busbanen en in veel gevallen vrij parkeren. De regering in Oslo heeft uitgevaardigd dat er in 2025 geen nieuwe auto’s met een benzine- of dieselauto’s meer verkocht mogen worden.

Lees ook:
Ford en Innovam openen nieuwe Ford Training Academy

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding