Taxidienst Uber wil dat alle chauffeurs rond 2030 in een emissievrije auto rijden. In 2025 moet de helft van alle gereden kilometers al elektrisch zijn en rond datzelfde jaar moeten er 100.000 elektrische auto’s beschikbaar zijn in Europese steden, waaronder Londen, Parijs en Amsterdam. Een groot deel van die vloot zal met deze nieuwe deal bestaan uit de elektrische modellen van Kia verwacht het Koreaanse bedrijf, maar wat die ‘zeer aantrekkelijke voorwaarden’ dan zijn werd niet bekendgemaakt.

Educatieve campagne

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking tussen Kia en Uber is de gezamenlijke educatieve campagne die wordt uitgerold om elektrische auto’s te promoten onder Uber-chauffeurs. Kia gaat ook testritten aanbieden om hen de volledig elektrische modellen van het merk zelf te laten ervaren. De samenwerking van Kia en Uber richt zich op ongeveer 20 Europese markten. Het merk wil dat tegen eind 2030 veertig procent van alle Kia-verkopen wereldwijd een geëlektrificeerd model is.

Lees ook:
Kia EV6-rijders kunnen voordelig laden bij Ionity