GM investeert vooral in batterij- en waterceltechnologie worden via haar Ultium batterijplatform en Hydrotec waterstofcellen. Met dochtermaatschappij Cruise wil GM als eerste autonome rijtechnologie op grotere schaal commercialiseren. De Amerikaanse autofabrikant mikt er nu op in 2025 meer dan één miljoen elektrische auto’s wereldwijd te verkopen.

Nieuwe batterijfabrieken

GM gaat onder meer rond 2025 twee nieuwe batterijfabrieken bouwen in de VS. Dat is ter aanvulling op de twee die al in aanbouw zijn in Tennessee en Ohio. De locaties voor de nieuwe fabrieken zijn nog niet bekend. Bovendien gaat GM de batterijen en waterstofcellen verder commercialiseren naar derde bedrijven. Naast de al eerder aangekondigde samenwerking met Honda worden beide producten straks ook geleverd aan Wabtec dat de eerste batterij-aangedreven locomotief aan het ontwikkelen is.

Winstverwachting

General Motors heeft de winstverwachting voor het eerste halfjaar opgetrokken naar tussen de 8,5 en 9,5 miljard euro. Het bedrijf heeft de problemen door het chiptekort deels op kunnen lossen door de levering van halfgeleiders voor het derde kwartaal naar voren te trekken. GM verwacht echter toch dat de tweede jaarhelft ‘ingewikkeld’ zal blijven.

Lees ook:
GM voert productie op ondanks chiptekort

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding