LeasePlan komt met Arrival elektrische bedrijfswagens

LeasePlan gaat in Nederland en andere Europese landen samenwerken met Arrival voor elektrische bedrijfswagens. LeasePlan start met drieduizend bedrijfswagens voor de Europese markt.

De Arrival Car van dat Brits/Amerikaanse bedrijf komt volgens de huidige planning pas in de eerste helft van 2023 op de markt. Arrival sloot voor die voertuigen eerder een groot contract met Uber. Arrival beoogt de auto’s te bouwen in zogenaamde microfabrieken die in zes maanden tijd overal ter wereld uit de grond gestampt kunnen worden. Voor vier van die fabriekjes, onder meer in Spanje en Groot-Brittannië, lopen de procedures inmiddels.

Emissievrij

De samenwerking past in het streven van LeasePlan om een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot binnen de stedelijke centra, meldt het Amsterdamse leasebedrijf. “Zeker nu door de pandemie thuisbezorgen een enorme groei doormaakt, is het belangrijk dat bezorgdiensten en ook andere bedrijven overschakelen op slimmere, schonere en groenere (elektrische) bedrijfswagens, zodat emissievrij rijden (binnen de stedelijke centra) het nieuwe normaal wordt. De bedrijfswagens van Arrival voldoen volledig aan die omschrijving, met de productie van een geheel nieuwe generatie eLCV’s met eigen ontwikkelde materialen, software en hardware.’’ CEO Tex Gunning van LeasePlan spreekt over ‘de groenste, schoonste en meest innovatieve eLCV’s’ op de markt’.

Groene toekomst

De samenwerking met Arrival past ook in de ambitie om de stadslogistiek voor te bereiden op de groene toekomst. Daarom is LeasePlan al meerdere jaren aangesloten bij een breed platform van bedrijven, kennisinstellingen en overheden met als missie de stadslogistiek duurzamer en efficiënter te maken: de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES).

Lees ook:
LeasePlan in zee met NewMotion voor laadoplossingen

LeasePlan komt met Arrival elektrische bedrijfswagens - Automobielmanagement.nl

LeasePlan komt met Arrival elektrische bedrijfswagens

LeasePlan gaat in Nederland en andere Europese landen samenwerken met Arrival voor elektrische bedrijfswagens. LeasePlan start met drieduizend bedrijfswagens voor de Europese markt.

De Arrival Car van dat Brits/Amerikaanse bedrijf komt volgens de huidige planning pas in de eerste helft van 2023 op de markt. Arrival sloot voor die voertuigen eerder een groot contract met Uber. Arrival beoogt de auto’s te bouwen in zogenaamde microfabrieken die in zes maanden tijd overal ter wereld uit de grond gestampt kunnen worden. Voor vier van die fabriekjes, onder meer in Spanje en Groot-Brittannië, lopen de procedures inmiddels.

Emissievrij

De samenwerking past in het streven van LeasePlan om een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot binnen de stedelijke centra, meldt het Amsterdamse leasebedrijf. “Zeker nu door de pandemie thuisbezorgen een enorme groei doormaakt, is het belangrijk dat bezorgdiensten en ook andere bedrijven overschakelen op slimmere, schonere en groenere (elektrische) bedrijfswagens, zodat emissievrij rijden (binnen de stedelijke centra) het nieuwe normaal wordt. De bedrijfswagens van Arrival voldoen volledig aan die omschrijving, met de productie van een geheel nieuwe generatie eLCV’s met eigen ontwikkelde materialen, software en hardware.’’ CEO Tex Gunning van LeasePlan spreekt over ‘de groenste, schoonste en meest innovatieve eLCV’s’ op de markt’.

Groene toekomst

De samenwerking met Arrival past ook in de ambitie om de stadslogistiek voor te bereiden op de groene toekomst. Daarom is LeasePlan al meerdere jaren aangesloten bij een breed platform van bedrijven, kennisinstellingen en overheden met als missie de stadslogistiek duurzamer en efficiënter te maken: de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek (ZES).

Lees ook:
LeasePlan in zee met NewMotion voor laadoplossingen