Tesla opent laadnetwerk voor andere EV’s

Tesla gaat later dit jaar haar netwerk aan Supercharger-laadstations openstellen voor andere elektrische auto’s. Op den duur gaat dat gebeuren in alle landen waar Tesla aanwezig is.

Dat heeft CEO Elon Musk bevestigd op Twitter: “We created our own connector, as there was no standard back then & Tesla was only maker of long range electric cars. It’s one fairly slim connector for both low & high power charging. That said, we’re making our Supercharger network open to other EVs later this year.’’ Op een vraag van één van zijn 58,4 miljoen volger bevestigde Musk dat dat overal gaat gebeuren: “Over time, all countries.’’

Tesla heeft in ons land rond de 30 Supercharge-stations met meerdere laadpalen. Dit jaar is het netwerk uitgebreid met locaties in onder meer Eemnes en Hengelo terwijl er ook een bij de Afsluitdijk op de agenda staat. Wereldwijd beschikt Tesla inmiddels over meer dan 25.000 laadpalen.

Lees ook:
Tesla opent 12 Superchargers bij Eemnes

Tesla opent laadnetwerk voor andere EV’s - Automobielmanagement.nl

Tesla opent laadnetwerk voor andere EV’s

Tesla gaat later dit jaar haar netwerk aan Supercharger-laadstations openstellen voor andere elektrische auto’s. Op den duur gaat dat gebeuren in alle landen waar Tesla aanwezig is.

Dat heeft CEO Elon Musk bevestigd op Twitter: “We created our own connector, as there was no standard back then & Tesla was only maker of long range electric cars. It’s one fairly slim connector for both low & high power charging. That said, we’re making our Supercharger network open to other EVs later this year.’’ Op een vraag van één van zijn 58,4 miljoen volger bevestigde Musk dat dat overal gaat gebeuren: “Over time, all countries.’’

Tesla heeft in ons land rond de 30 Supercharge-stations met meerdere laadpalen. Dit jaar is het netwerk uitgebreid met locaties in onder meer Eemnes en Hengelo terwijl er ook een bij de Afsluitdijk op de agenda staat. Wereldwijd beschikt Tesla inmiddels over meer dan 25.000 laadpalen.

Lees ook:
Tesla opent 12 Superchargers bij Eemnes