“Terwijl regeringen in de hele wereld beleidsplannen schrijven die elektrische voertuigen en laadnetwerken propageren om klimaatverandering te bestrijden, is de vraag voor EV laadinfrastructuur, met name laadstations, groter dan ooit. De Terra 360 die een variatie aan laadopties biedt, is de sleutel om aan die vraag te voldoen en e-mobiliteit wereldwijd te versnellen,’’ denkt Frank Muehlon, topman van ABB’s E-mobility divisie.

Europa

De Terra 360 is vanaf eind 2021 beschikbaar in Europa en volgend jaar ook in andere werelddelen. De apparatuur kan ook worden geïnstalleerd bij bedrijven om zowel personenauto’s als bestel- en vrachtwagens op te laden. Het systeem is volgens ABB toegankelijk voor rolstoelgebruikers en voorzien van een kabelsysteem waarmee berijders snel kunnen aansluiten. De laadpunten kunnen bovendien aangepast worden aan de persoonlijke smaak of de bedrijfsstijl van ondernemingen.

ABB noemt zichzelf wereldleider in infrastructuur voor elektrische voertuigen. Het bedrijf is al sinds 2010 actief op deze markt en heeft inmiddels meer dan 460.000 laders in meer dan 88 landen verkocht.

Lees ook:
Kijk terug: Thema-uitzending AM TV ‘Made in China’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding