Het Amsterdamse laadpalenbedrijf waarschuwt ook voor de sterk gestegen energieprijzen: “De elektriciteitsprijzen op de groothandelsmarkt zijn de afgelopen weken aanzienlijk gestegen. Fastned heeft zich gedeeltelijk ingedekt tegen deze stijging door de verkoop van HBE’s (Hernieuwbare Brandstofeenheden). Daarnaast heeft Fastned volledige controle over de verkoopprijs en wordt momenteel overwogen om te bewegen naar een meer dynamische prijs-strategie waarmee de fluctuaties op de Europese groothandelsmarkt voor elektriciteit beter gevolgd kunnen worden.’’

Groei

Het bedrijf telde afgelopen kwartaal 88.830 actieve klanten, een toename met 88 procent, en registreerde 282.000 laadsessies wat 66 procent meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Fastned berekent dat daarmee 4.324 ton CO2 is vermeden. Fastned opende in deze drie maanden 14 stations in Nederland (inclusief de ombouw van 11 MisterGreen locaties), 4 stations in Duitsland, 2 stations in België – op de drukke route tussen Antwerpen en Brussel – en 1 station in Groot-Brittannië.

Versnellen

CEO Michiel Langezaal: “Ik ben erg blij dat we onze omzet bijna hebben verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. En dat we langzaam terugkeren naar de pre-corona situatie: met bijna elke dag een nieuw record. Nog belangrijker, het bedrijf is echt aan het versnellen als gevolg van onze succesvolle kapitaalverhoging van 150 miljoen euro in februari. In amper 6 maanden tijd hebben we 38 nieuwe collega’s verwelkomd waardoor het totaal momenteel op 100 medewerkers uitkomt.”

Lees ook:
Fastned groeit door toename elektrische auto’s, nog geen winst behaald