Nissan investeert miljarden in ontwikkeling elektrische auto’s

Nissan investeert de komende vijf jaar bijna 16 miljard euro in elektrische auto’s. Nissan gaat tot 2030 23 nieuwe geëlektrificeerde modellen lanceren en streeft naar 50 procent elektrificatie in dat jaar. In Europa zou over vijf jaar al meer dan driekwart van de nieuwe Nissans elektrisch moeten zijn.

Een ander doel is de kosten van batterijen in 2028 met 65 procent te verlagen. Samen met partners wil Nissan de productie van batterijen opvoeren naar 52 GWh in 2026 en 130 GWh vier jaar later. Ook wordt de capaciteit voor batterijrecycling opgevoerd. In Europa gebeurt dat bij de fabriek in het Engelse Sunderland volgend jaar al en in de VS in 2025.

Nissan Ambition 2030

Die plannen vormen de kern van de in Japan gelanceerde Nissan Ambition 2030. “In reactie op de kritische milieu-, maatschappelijke en consumentenbehoeften streeft Nissan ernaar om een werkelijk duurzaam bedrijf te worden dat op weg is naar een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld.’’ Het uiteindelijk doel daarbij is om in 2050 volledig CO2-neutraal te opereren.

Gedemocratiseerd

Als pionier van elektrische auto’s heeft Nissan die EV’s gedemocratiseerd en ook geïnvesteerd in laadinfrastructuur en energiemanagement, aldus de verklaring. Die elektrificatie wordt nu in een versneld tempo voortgezet. Behalve de ontwikkeling van nieuwe modellen heeft Nissan bij de presentatie ook drie nieuwe conceptcars gelanceerd met geavanceerde technologie.

Lees ook:
Nissan stopt na 41 jaar autoproductie in Barcelona

Nissan investeert miljarden in ontwikkeling elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Nissan investeert miljarden in ontwikkeling elektrische auto’s

Nissan investeert de komende vijf jaar bijna 16 miljard euro in elektrische auto’s. Nissan gaat tot 2030 23 nieuwe geëlektrificeerde modellen lanceren en streeft naar 50 procent elektrificatie in dat jaar. In Europa zou over vijf jaar al meer dan driekwart van de nieuwe Nissans elektrisch moeten zijn.

Een ander doel is de kosten van batterijen in 2028 met 65 procent te verlagen. Samen met partners wil Nissan de productie van batterijen opvoeren naar 52 GWh in 2026 en 130 GWh vier jaar later. Ook wordt de capaciteit voor batterijrecycling opgevoerd. In Europa gebeurt dat bij de fabriek in het Engelse Sunderland volgend jaar al en in de VS in 2025.

Nissan Ambition 2030

Die plannen vormen de kern van de in Japan gelanceerde Nissan Ambition 2030. “In reactie op de kritische milieu-, maatschappelijke en consumentenbehoeften streeft Nissan ernaar om een werkelijk duurzaam bedrijf te worden dat op weg is naar een schonere, veiligere en meer inclusieve wereld.’’ Het uiteindelijk doel daarbij is om in 2050 volledig CO2-neutraal te opereren.

Gedemocratiseerd

Als pionier van elektrische auto’s heeft Nissan die EV’s gedemocratiseerd en ook geïnvesteerd in laadinfrastructuur en energiemanagement, aldus de verklaring. Die elektrificatie wordt nu in een versneld tempo voortgezet. Behalve de ontwikkeling van nieuwe modellen heeft Nissan bij de presentatie ook drie nieuwe conceptcars gelanceerd met geavanceerde technologie.

Lees ook:
Nissan stopt na 41 jaar autoproductie in Barcelona