Ook Detroit autoshow gaat voor elektrisch

De Detroit Auto Show zal, net als beurzen elders, in het teken staan van elektrische auto’s. “De show van dit jaar speelt een belangrijke rol in het promoten van opkomende technologieën, met name op het gebied van EV’s,’’ aldus voorzitter Rod Alberts.

De North American International Auto Show is verschoven van de winter naar september om het risico op coronabeperkingen zo veel mogelijk te voorkomen. De show wordt na twee jaar afwezigheid gehouden van 14 tot en met 25 september in de bakermat van de auto-industrie Detroit. “Als de eerste autoshow van het seizoen en met de komst van nieuwe modellen verwachten we dat de show een doorslaggevende rol kan spelen bij de autokeus van de consument,’’ hoopt Alberts.

Volgeboekt

Het organiserend comité meldt dat de hele vloer van het Huntington Place al volgeboekt is. Daartoe behoort een technologieplatform waar autobedrijven en universiteiten hun onderzoeksresultaten in elektrisch en autonoom rijden presenteren. Voor proefritten is het Chevrolet Detroit Grand Prix circuit in de stad beschikbaar. Met een groot aantal activiteiten hopen de organisatoren en het gemeentebestuur ook Detroit zelf weer eens een ‘boost’ te geven.

Lees ook:
Helft nieuwe EV’s wordt gekocht door particulier

Ook Detroit autoshow gaat voor elektrisch - Automobielmanagement.nl

Ook Detroit autoshow gaat voor elektrisch

De Detroit Auto Show zal, net als beurzen elders, in het teken staan van elektrische auto’s. “De show van dit jaar speelt een belangrijke rol in het promoten van opkomende technologieën, met name op het gebied van EV’s,’’ aldus voorzitter Rod Alberts.

De North American International Auto Show is verschoven van de winter naar september om het risico op coronabeperkingen zo veel mogelijk te voorkomen. De show wordt na twee jaar afwezigheid gehouden van 14 tot en met 25 september in de bakermat van de auto-industrie Detroit. “Als de eerste autoshow van het seizoen en met de komst van nieuwe modellen verwachten we dat de show een doorslaggevende rol kan spelen bij de autokeus van de consument,’’ hoopt Alberts.

Volgeboekt

Het organiserend comité meldt dat de hele vloer van het Huntington Place al volgeboekt is. Daartoe behoort een technologieplatform waar autobedrijven en universiteiten hun onderzoeksresultaten in elektrisch en autonoom rijden presenteren. Voor proefritten is het Chevrolet Detroit Grand Prix circuit in de stad beschikbaar. Met een groot aantal activiteiten hopen de organisatoren en het gemeentebestuur ook Detroit zelf weer eens een ‘boost’ te geven.

Lees ook:
Helft nieuwe EV’s wordt gekocht door particulier