Tesla stelt Superchargers in reeks landen open

Tesla stelt een aantal van haar Supercharger-stations in België, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en Zweden open voor elektrische voertuigen van andere merken. Sinds november is een aantal snellaadstations in Nederland al opengesteld.

Tesla verdubbelt aantal superchargers

Bij de pilot in België gaat het om negen Supercharging-stations en 141 individuele Superchargers. De stations bevinden zich in Antwerpen, Arlon, Edegem, Heusden-Zolder, Lokeren, Namur, Remouchamps, Verviers en Wavre. Met de uitbreiding van de pilot met deze vijf landen is het Supercharger-netwerk met iets meer dan 200 stations en 2900 laadpunten het grootste publiek toegankelijke snellaadnetwerk (> 150 kW) in Europa geworden, meldt Tesla Nederland.

Adoptie

‘Toegang tot een uitgebreid, handig en betrouwbaar snellaadnetwerk is van cruciaal belang voor de grootschalige adoptie van EVs. Daarom hebben wij ons sinds de opening van onze eerste Superchargers in 2012 ingezet voor een snelle uitbreiding van het netwerk. Vandaag de dag hebben we meer dan 30.000 Superchargers wereldwijd. Tesla-rijders kunnen deze stations blijven gebruiken zoals ze dat altijd al hebben gedaan’.

Aanmoedigen

‘Het is altijd onze ambitie geweest om het Supercharger-netwerk open te stellen voor niet-Tesla EV’s, en op die manier meer bestuurders aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden. Meer klanten die het Supercharger-netwerk gebruiken, maken een snellere uitbreiding mogelijk. Ons doel is om snel te leren en te innoveren, terwijl we het netwerk agressief blijven uitbreiden, zodat we uiteindelijk wereldwijd bij elke Supercharger zowel Tesla als niet-Tesla rijders kunnen verwelkomen,’ legt het bedrijf uit.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers open voor EV’s van andere merken

Reageren
500 tekens over
Tesla stelt Superchargers in reeks landen open - Automobielmanagement.nl

Tesla stelt Superchargers in reeks landen open

Tesla stelt een aantal van haar Supercharger-stations in België, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Spanje en Zweden open voor elektrische voertuigen van andere merken. Sinds november is een aantal snellaadstations in Nederland al opengesteld.

Tesla verdubbelt aantal superchargers

Bij de pilot in België gaat het om negen Supercharging-stations en 141 individuele Superchargers. De stations bevinden zich in Antwerpen, Arlon, Edegem, Heusden-Zolder, Lokeren, Namur, Remouchamps, Verviers en Wavre. Met de uitbreiding van de pilot met deze vijf landen is het Supercharger-netwerk met iets meer dan 200 stations en 2900 laadpunten het grootste publiek toegankelijke snellaadnetwerk (> 150 kW) in Europa geworden, meldt Tesla Nederland.

Adoptie

‘Toegang tot een uitgebreid, handig en betrouwbaar snellaadnetwerk is van cruciaal belang voor de grootschalige adoptie van EVs. Daarom hebben wij ons sinds de opening van onze eerste Superchargers in 2012 ingezet voor een snelle uitbreiding van het netwerk. Vandaag de dag hebben we meer dan 30.000 Superchargers wereldwijd. Tesla-rijders kunnen deze stations blijven gebruiken zoals ze dat altijd al hebben gedaan’.

Aanmoedigen

‘Het is altijd onze ambitie geweest om het Supercharger-netwerk open te stellen voor niet-Tesla EV’s, en op die manier meer bestuurders aan te moedigen om elektrisch te gaan rijden. Meer klanten die het Supercharger-netwerk gebruiken, maken een snellere uitbreiding mogelijk. Ons doel is om snel te leren en te innoveren, terwijl we het netwerk agressief blijven uitbreiden, zodat we uiteindelijk wereldwijd bij elke Supercharger zowel Tesla als niet-Tesla rijders kunnen verwelkomen,’ legt het bedrijf uit.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers open voor EV’s van andere merken