Tesla opent achthonderdste snellaadstation in Europa

Tesla heeft deze week haar achthonderdste supercharge station in Europa geopend. Die vestiging bevindt zich in de buurt van Avignon op weg naar de Franse Rivièra en Marseille en beschikt over 28 laadpunten.

‘Dat is in lijn met onze strategie om grotere locaties te openen om de steeds groter wordende vloot van Tesla’s die in Europa rondrijdt te bedienen,’ laat Tesla Nederland weten in een persbericht.

Dertig landen

De bijna 9.000 Superchargers zijn verdeeld over dertig landen. In Nederland zijn er nu 38 Supercharger-locaties, die samen goed zijn voor meer dan 650 snellaadpalen. In Letland is deze maand de eerste locatie daar geopend. De Nebbenes-locatie in Noorwegen is nog steeds recordhouder van de grootste locatie met 44 Superchargers. Toen Tesla in augustus 2013 de eerste zes Europese locaties opende, had elke locatie vier Superchargers terwijl het gemiddelde nu is opgelopen naar iets meer dan 11 per locatie.

Grootste openbare netwerk

De pilot met Superchargers voor andere merken, die in november 2021 werd gelanceerd, is zich blijven uitbreiden naar nieuwe locaties en landen. De pilot is nu live in 13 markten, met een totaal van meer dan 250 locaties en 3.600 Superchargers. Met deze pilot exploiteert Tesla feitelijk het grootste openbare snellaadnetwerk in Europa (> 150 kW). In de komende maanden wordt het verder uitgebreid naar meer landen en stations.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers in reeks landen open

Reageren
500 tekens over
Tesla opent achthonderdste snellaadstation in Europa - Automobielmanagement.nl

Tesla opent achthonderdste snellaadstation in Europa

Tesla heeft deze week haar achthonderdste supercharge station in Europa geopend. Die vestiging bevindt zich in de buurt van Avignon op weg naar de Franse Rivièra en Marseille en beschikt over 28 laadpunten.

‘Dat is in lijn met onze strategie om grotere locaties te openen om de steeds groter wordende vloot van Tesla’s die in Europa rondrijdt te bedienen,’ laat Tesla Nederland weten in een persbericht.

Dertig landen

De bijna 9.000 Superchargers zijn verdeeld over dertig landen. In Nederland zijn er nu 38 Supercharger-locaties, die samen goed zijn voor meer dan 650 snellaadpalen. In Letland is deze maand de eerste locatie daar geopend. De Nebbenes-locatie in Noorwegen is nog steeds recordhouder van de grootste locatie met 44 Superchargers. Toen Tesla in augustus 2013 de eerste zes Europese locaties opende, had elke locatie vier Superchargers terwijl het gemiddelde nu is opgelopen naar iets meer dan 11 per locatie.

Grootste openbare netwerk

De pilot met Superchargers voor andere merken, die in november 2021 werd gelanceerd, is zich blijven uitbreiden naar nieuwe locaties en landen. De pilot is nu live in 13 markten, met een totaal van meer dan 250 locaties en 3.600 Superchargers. Met deze pilot exploiteert Tesla feitelijk het grootste openbare snellaadnetwerk in Europa (> 150 kW). In de komende maanden wordt het verder uitgebreid naar meer landen en stations.

Lees ook:
Tesla stelt Superchargers in reeks landen open