Subsidie gebruikte EV’s is overtekend

Het budget voor de Subsidieregeling voor Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is voor de categorie gebruikte auto’s op 5 juli 2022 overtekend. Dat betekent dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is.

Het aantal mensen dat wel van plan is elektrisch te gaan rijden daalde van 51 naar 40 procent terwijl het aantal personen dat juist niet overweegt een EV te kopen steeg van 49 naar 60 procent.Nissan (2021)

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wie de komende maanden zowel voor een nieuwe als een gebruikte elektrische personenauto wil kiezen én een beroep wil doen op de regeling, moet wachten met de aankoop tot begin volgend jaar. Alleen overeenkomsten die zijn afgesloten vanaf 1 januari 2023 komen hiervoor in aanmerking. Vanaf 2 januari 2023 kunt u weer een aanvraag doen, laat de RVO weten.

2023

In 2023 komt er weer nieuw subsidiebudget beschikbaar. Voor gebruikte elektrische personenauto’s is dat 32,4 miljoen euro. Er is 2.000 euro beschikbaar per auto. In totaal is er dus budget voor maximaal 16.200 gebruikte auto’s. Voor nieuwe elektrische personenauto’s komt 67 miljoen beschikbaar. Er is 2.950 euro beschikbaar per auto. In totaal is er dus budget voor maximaal 22.711 nieuwe elektrische auto’s.

Niet blij

Bovag is niet blij met de mededelingen. “Als de overheid de jaarschotten voor de EV-subsidie los zou laten, kan budget naar voren worden gehaald dat op papier voor volgend jaar bestemd is. Op die manier komt er dit jaar meer geld beschikbaar en kunnen meer mensen nu al profiteren,’’ schrijft de organisatie op Twitter.

Lees ook:
Pot voor EV-subsidies raakt snel leeg

Subsidie gebruikte EV’s is overtekend - Automobielmanagement.nl

Subsidie gebruikte EV’s is overtekend

Het budget voor de Subsidieregeling voor Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) is voor de categorie gebruikte auto’s op 5 juli 2022 overtekend. Dat betekent dat er meer subsidie is aangevraagd dan dat er dit jaar beschikbaar is.

Het aantal mensen dat wel van plan is elektrisch te gaan rijden daalde van 51 naar 40 procent terwijl het aantal personen dat juist niet overweegt een EV te kopen steeg van 49 naar 60 procent.Nissan (2021)

Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wie de komende maanden zowel voor een nieuwe als een gebruikte elektrische personenauto wil kiezen én een beroep wil doen op de regeling, moet wachten met de aankoop tot begin volgend jaar. Alleen overeenkomsten die zijn afgesloten vanaf 1 januari 2023 komen hiervoor in aanmerking. Vanaf 2 januari 2023 kunt u weer een aanvraag doen, laat de RVO weten.

2023

In 2023 komt er weer nieuw subsidiebudget beschikbaar. Voor gebruikte elektrische personenauto’s is dat 32,4 miljoen euro. Er is 2.000 euro beschikbaar per auto. In totaal is er dus budget voor maximaal 16.200 gebruikte auto’s. Voor nieuwe elektrische personenauto’s komt 67 miljoen beschikbaar. Er is 2.950 euro beschikbaar per auto. In totaal is er dus budget voor maximaal 22.711 nieuwe elektrische auto’s.

Niet blij

Bovag is niet blij met de mededelingen. “Als de overheid de jaarschotten voor de EV-subsidie los zou laten, kan budget naar voren worden gehaald dat op papier voor volgend jaar bestemd is. Op die manier komt er dit jaar meer geld beschikbaar en kunnen meer mensen nu al profiteren,’’ schrijft de organisatie op Twitter.

Lees ook:
Pot voor EV-subsidies raakt snel leeg