In Metropole Rouen is ruimte beschikbaar gekomen nadat Renault besloot er alleen nog elektrische voertuigen te produceren. ‘’Hierdoor ontstaat er een nieuw ecosysteem dat gericht is op voortdurende innovatie. Ebusco zal hieraan bijdragen met zijn ervaring in elektrificatie van het openbaar vervoer en kennis op het gebied van lichtgewicht toepassingen in zijn unieke bus design,’’ laat het beursgenoteerde bedrijf weten in een persbericht.

Peter Bijvelds, CEO van Ebusco, licht toe: “Na de oprichting van een ontwikkelingsteam in Frankrijk twee jaar geleden, is de installatie van een tweede productiesite in Europa, evenals een nieuw hoofdkantoor voor onze Franse dochteronderneming, een belangrijke stap voor Ebusco in zijn ontwikkeling in Frankrijk en Zuid-Europa.’’ Thomas Denis, CEO van de Renault fabriek in Cléon, voegt daar aan toe: “De uitdagingen qua werkgelegenheid, de aantrekkelijkheid en de low-carbon mobiliteit in de agglomeratie Rouen-Normandië hebben ons er vanzelfsprekend toe aangezet om Ebusco op ons terrein te ontvangen. Dit uitbreidingsproject in Frankrijk van Ebusco is een geweldige kans om Normandië en de knowhow rond de elektrische industrie te promoten en de lokale industrie te versterken”. Ebusco levert behalve bussen ook producten en diensten voor elektrische voertuigen en oplaadsystemen.

Lees ook:

Renault gaat ‘oude’ bestelwagens ombouwen naar elektrisch