Renault gaat ‘oude’ bestelwagens ombouwen naar elektrisch

Renault gaat meer dan vijf jaar oude bestelwagens met een verbrandingsmotor met een retrofit kit ombouwen tot elektrisch. Dat gebeurt samen met de start-up Phoenix Mobility in de speciale re-fabriek voor het ‘recyclen’ van auto’s in het Franse Flins.

Renault gaat een strategisch partnerschap sluiten met Phoenix Mobility voor het samen ontwikkelen en commercieel exploiteren van de retrofit kit, deelt de Franse groep mee in een persbericht. In eerste instantie hebben beide partijen een ‘letter of intent’ getekend. De samenwerking is gebaseerd op de expertise van Renault Groep op het gebied van elektrische voertuigen en haar industriële know-how bij de re-fabriek in Flins en de kennis van Phoenix Mobility als Franse pionier bij het ombouwen van bestelwagens. Renault neemt daarbij het fabriceren van de kits voor haar rekening, Phoenix zorgt voor de commerciële exploitatie.

Volgend jaar moet het al mogelijk zijn de Renault Master op die manier om te bouwen. In een eerste fase gaat het om zo’n 1.000 retrofit kits. Beide partijen willen ook aan professionele klanten gaan uitleggen welk voordeel ze van zo’n ombouw kunnen hebben. Op termijn moet deze oplossing ook voor andere modellen beschikbaar komen.

Eerste samenwerking

‘’Renault Groep, een vooraanstaande speler bij elektrische voertuigen, positioneert zich opnieuw als pionier om een innoverende oplossing van retrofit te bieden voor een nog ontluikende en potentieel sterk groeiende markt. Deze samenwerking is de eerste tussen een autobouwer en een start-up en belooft een ongeëvenaard commercieel aanbod te lanceren op de after sales markt en daarmee ook te voldoen aan de verwachtingen van onze professionele klanten die zoeken naar een meer duurzame en economische mobiliteit,’’ zegt directeur after-sales François Delion van Renault Groep.

Lees ook:
Renault-fabriek moet jaarlijks miljoen EV-motoren bouwen

Reageren
500 tekens over
Renault gaat ‘oude’ bestelwagens ombouwen naar elektrisch - Automobielmanagement.nl

Renault gaat ‘oude’ bestelwagens ombouwen naar elektrisch

Renault gaat meer dan vijf jaar oude bestelwagens met een verbrandingsmotor met een retrofit kit ombouwen tot elektrisch. Dat gebeurt samen met de start-up Phoenix Mobility in de speciale re-fabriek voor het ‘recyclen’ van auto’s in het Franse Flins.

Renault gaat een strategisch partnerschap sluiten met Phoenix Mobility voor het samen ontwikkelen en commercieel exploiteren van de retrofit kit, deelt de Franse groep mee in een persbericht. In eerste instantie hebben beide partijen een ‘letter of intent’ getekend. De samenwerking is gebaseerd op de expertise van Renault Groep op het gebied van elektrische voertuigen en haar industriële know-how bij de re-fabriek in Flins en de kennis van Phoenix Mobility als Franse pionier bij het ombouwen van bestelwagens. Renault neemt daarbij het fabriceren van de kits voor haar rekening, Phoenix zorgt voor de commerciële exploitatie.

Volgend jaar moet het al mogelijk zijn de Renault Master op die manier om te bouwen. In een eerste fase gaat het om zo’n 1.000 retrofit kits. Beide partijen willen ook aan professionele klanten gaan uitleggen welk voordeel ze van zo’n ombouw kunnen hebben. Op termijn moet deze oplossing ook voor andere modellen beschikbaar komen.

Eerste samenwerking

‘’Renault Groep, een vooraanstaande speler bij elektrische voertuigen, positioneert zich opnieuw als pionier om een innoverende oplossing van retrofit te bieden voor een nog ontluikende en potentieel sterk groeiende markt. Deze samenwerking is de eerste tussen een autobouwer en een start-up en belooft een ongeëvenaard commercieel aanbod te lanceren op de after sales markt en daarmee ook te voldoen aan de verwachtingen van onze professionele klanten die zoeken naar een meer duurzame en economische mobiliteit,’’ zegt directeur after-sales François Delion van Renault Groep.

Lees ook:
Renault-fabriek moet jaarlijks miljoen EV-motoren bouwen