Dit blijkt uit een analyse van Bovag, RAI en RDC van privé aangeschafte nieuwe personenauto’s in 2009. Gemiddeld wordt in Nederland 63,5 procent van de nieuwe auto’s aan mannen verkocht en dus 36,5 procent aan vrouwen. Maar er bestaan behoorlijke verschillen in deze verdeling tussen provincies onderling: Utrecht kent de meeste vrouwelijke kopers (40,7 procent), Friesland de minste (30,9).
Behalve een opmerkelijk verschil in de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke autokopers per provincie, verschilt ook de keuze voor een zuinige nieuwe auto tussen de twee geslachten. In Groningen is dat verschil het grootst: de gemiddelde CO2-uitstoot van een door een man aangeschafte auto is in deze provincie 150 gram per kilometer, terwijl vrouwen uit Groningen kiezen voor een auto met een uitstoot van 131 gram. In Flevoland is dat verschil een stuk kleiner: mannen scoren gemiddeld 148 gram per kilometer, vrouwen 135. In de meeste andere provincies is het verschil 17 gram in het voordeel van vrouwelijke kopers.

 Verkopen man-vrouw analyse RDC tm aug 2009.

 

NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK

 

Hebt u een auto van de zaak? RDC zet in samenwerking met AM een onderzoek op naar de gevolgen van het milieubeleid van de overheid voor de auto van de zaak. Als u een auto van de zaak hebt, doe dan óók mee aan het Nationaal Zakenauto Onderzoek. Het kost u maar vijf minuten en u maakt ook nog kans op een driedaags arrangement in een luxe verblijf in Beieren. 

Naar de enquête.