Brazilië gaat Duitse automarkt overtreffen

Brazilië gaat dit jaar waarschijnlijk Duitsland inhalen als vierde markt ter wereld. De autoverkopen in het Zuid-Amerikaanse land blijven namelijk maar stijgen.

De Braziliaanse economie groeit als gevolg van de export van grondstoffen en dat heeft het laatste jaar een grote interesse in de aankoop van auto’s tot gevolg gehad.  Brazilië is in grootte de vijfde markt van de wereld na China, de VS, Japan en Duitsland met 3,1 miljoen auto’s en bestelwagens.

Volkswagen, in Brazilië de op één na grootste autofabrikant na Fiat, verwacht dat de Braziliaanse markt dit jaar zal groeien met zeven procent. Daarmee zou het de vierde positie van Duitsland kunnen afpakken. Het hangt er vooral van af hoe de Duitse markt zich dit jaar ontwikkelt, zegt Thomas Schmall, de president van VW do Brazil in Financial Times.

Een woordvoerder van GM zegt dat een groei van jaarlijks vijf procent over de komende vijf jaar reëel is.     

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Brazilië gaat Duitse automarkt overtreffen - Automobielmanagement.nl

Brazilië gaat Duitse automarkt overtreffen

Brazilië gaat dit jaar waarschijnlijk Duitsland inhalen als vierde markt ter wereld. De autoverkopen in het Zuid-Amerikaanse land blijven namelijk maar stijgen.

De Braziliaanse economie groeit als gevolg van de export van grondstoffen en dat heeft het laatste jaar een grote interesse in de aankoop van auto’s tot gevolg gehad.  Brazilië is in grootte de vijfde markt van de wereld na China, de VS, Japan en Duitsland met 3,1 miljoen auto’s en bestelwagens.

Volkswagen, in Brazilië de op één na grootste autofabrikant na Fiat, verwacht dat de Braziliaanse markt dit jaar zal groeien met zeven procent. Daarmee zou het de vierde positie van Duitsland kunnen afpakken. Het hangt er vooral van af hoe de Duitse markt zich dit jaar ontwikkelt, zegt Thomas Schmall, de president van VW do Brazil in Financial Times.

Een woordvoerder van GM zegt dat een groei van jaarlijks vijf procent over de komende vijf jaar reëel is.     

 

 

 

 

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding