PSA ziet verkoop auto’s iets inzakken

PSA heeft in het derde kwartaal 674.000 auto’s verkocht, dat is vier procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging echter met één procent omhoog naar 15,6 miljard euro.

Bij automotive bleef de omzet nagenoeg stabiel op 11,8 miljard euro. Dat resultaat is te danken aan een sterke producten mix door het succes van nieuwe modellen, met name de Citroën C5 Aircross, de Peugeot 508, DS 3 Crossback en de Opel/Vauxhall Combo. Die goede producten mix was voldoende om negatieve invloeden als de dalende verkoop aan partners en ongunstige wisselkoersen te compenseren.

PSA had eind september, inclusief onafhankelijke dealers en importeurs, 574.000 auto’s in voorraad. Dat was 29.000 minder dan een jaar eerder. De Franse autofabrikant gaat er van uit dat de Europese autoverkopen dit jaar met één procent zullen dalen. In China wordt een daling met zeven procent voorzien, in Zuid-Amerika met vijf procent en in Rusland met twee procent. Tot nu toe is de autofabrikant nog niet aanwezig op de Noord-Amerikaanse automarkt.

Bekijk ook de rij-impressie van hoofdredacteur Peter Brouwer met de Peugeot 508.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

PSA ziet verkoop auto’s iets inzakken - Automobielmanagement.nl

PSA ziet verkoop auto’s iets inzakken

PSA heeft in het derde kwartaal 674.000 auto’s verkocht, dat is vier procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging echter met één procent omhoog naar 15,6 miljard euro.

Bij automotive bleef de omzet nagenoeg stabiel op 11,8 miljard euro. Dat resultaat is te danken aan een sterke producten mix door het succes van nieuwe modellen, met name de Citroën C5 Aircross, de Peugeot 508, DS 3 Crossback en de Opel/Vauxhall Combo. Die goede producten mix was voldoende om negatieve invloeden als de dalende verkoop aan partners en ongunstige wisselkoersen te compenseren.

PSA had eind september, inclusief onafhankelijke dealers en importeurs, 574.000 auto’s in voorraad. Dat was 29.000 minder dan een jaar eerder. De Franse autofabrikant gaat er van uit dat de Europese autoverkopen dit jaar met één procent zullen dalen. In China wordt een daling met zeven procent voorzien, in Zuid-Amerika met vijf procent en in Rusland met twee procent. Tot nu toe is de autofabrikant nog niet aanwezig op de Noord-Amerikaanse automarkt.

Bekijk ook de rij-impressie van hoofdredacteur Peter Brouwer met de Peugeot 508.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding