De moedermaatschappij van Havam, Harrems en Van Heck zegt dat van intrekking van de inschrijving geen sprake is. Wel maakt ze een voorbehoud, onder verwijzing naar het slechte economische gesternte. Als er geen draagvlak gevonden kan worden voor een succesvolle beurs, "behouden wij ons het recht voor alsnog af te zien van deelname."

Sator Holding reageert met de mededeling op het rumoer na de afmelding van zeven equipmentleveranciers: Lebon & Gimbrair, Stokvis Equipment, Explora, Maha, Mubrau, Saarloos en Hamer. Inmiddels overweegt de organisator een schadeclaim aan het adres van de wegblijvers, die samen tien procent van de beursoppervlakte hadden gereserveerd. Beursorganisator Fernand Molenschot zegt meerdere malen contact te heben gezocht met de zeven afzeggers, om tot een gezamenlijke oplossing te komen. "Hier is geen gehoor aan gegeven. Wel hebben we met enkele bedrijven separaat gesproken, maar daar kwam geen duidelijk standpunt uit. Voor ons was en is bijna alles bespreekbaar."

De equipmentleveranciers meldden zich af kort voor het verstrijken van de datum (komende nacht) waarop nog enige teruggave van de inschrijfkosten mogelijk is. Molenschot betreurt de late afzegging ten zeerste. "Los van het feit dat dit vervelend voor je is als organisator is dit niet goed voor de ruim tweehonderd andere deelnemers. We willen een goede doorsnee van de branche bieden en daar horen deze afzeggers bij. Natuurlijk zal de nadruk meer op relatiebeheer komen te liggen dan op directe verkoop, maar daar kun je je op instellen."

In een brief naar alle beursdeelnemers zal Molenschot de gang van zaken uitleggen en duidelijk maken dat AmsterdamRAI de beurs niet annuleert. "Overigens zoeken we graag naar wegen om de huidige wegblijvers alsnog binnenboord te houden."

Leon Andriessen, voorzitter van de GU-sectie binnen RAI Autovak, heeft de deelname van zijn eigen bedrijf niet geschrapt. Andriessen noemt het afhaken van de zeven GU-leden "triest". Tegelijk wijst hij erop dat de marktomstandigheden niet voor iedere equipmentleverancier gelijk zijn. "De ene zit meer in het gebonden kanaal dan de andere. En juist het gebonden kanaal heeft het moeilijk."