Piaggio heeft onlangs de MP3 scooterreeks uitgebreid met de nieuwe LT-versie, waarvoor geen motorrijbewijs vereist is. Automobilisten met een B-rijbewijs mogen deze motorscooter besturen. Piaggio Benelux biedt kopers van de MP3 LT gratis een eendaagse rijtraining aan. De scooter met twee voorwielen is de ideale oplossing voor mensen die behoefte hebben aan efficiënt vervoer in de stad maar die de overstap naar een motorfiets of scooter niet hebben kunnen maken omdat men niet in het bezit is van het motorrijbewijs.
De hedendaagse verkeersdeelnemer heeft kan in het drukke woonwerkverkeer en met de alsmaar groeiende filevorming behoefte hebben aan individuele mobiliteit en een efficiënte reistijd. De motorscooter biedt daarvoor een oplossing. De scooter is comfortabel en gemakkelijk in het gebruik, is onderhoudsvriendelijk en uitermate praktisch en gaat zuinig met brandstof om. Een ander groot voordeel van de motorscooter is dat er voor de berijder geen parkeerprobleem bestaat. Door een elektrohydraulisch systeem blijft de scooter zelfstandig rechtop staan en heeft daardoor geen standaard nodig heeft. Ook hoeft de bestuurder bij stilstand zijn voeten niet op de grond te zetten.
De voordelen van de configuratie met drie wielen komen ook nadrukkelijk tot uiting wanneer het wegdek nat of glad is, of in omstandigheden die kritiek zijn voor conventionele tweewielers. De Piaggio MP3 LT rijdt als een normale scooter. Maar in de stad en in stadscentra zijn het veiligheidsniveau en de stabiliteit hoger omdat de MP3 door zijn twee voorwielen stabieler is. Bovendien heeft hij geen moeite heeft met tramrails, gaten in de weg of putdeksels.  De Piaggio MP3 LT is leverbaar met twee vloeistofgekoelde viertaktmotoren van 250 cc (22 pk) of 400 cc (34 pk). De krachtbronnen voldoen dan ook aan de strengste emissienormen in Europa.