De autoimporteur uit Leusden vreest imagoschade als de omroep in de toekomst negatief in het nieuws komt en eist van PON het gebruik van de afkorting per direct te staken. De omroep heeft de claim gisteren terzijde geschoven en zegt juridische stappen van de importeur met het volste vertrouwen tegemoet te zien. Dat meldt het AD.
De Populistische Omroep Nederland is een bedenksel van Leefbaar Rotterdam-voorman Ronald Sørensen (foto). Tot de andere initiatiefnemers behoren het onafhankelijk Haagse gemeenteraadslid Willem van der Velden (Ons Den Haag) en Ronald Katee (oprichter van onder andere de beweging Groen Rechts) uit Groningen. Het drietal wil een eigen omroep beginnen omdat zich storen aan het ‘dominante linkse karakter’ van de bestaande omroepen in het Nederlandse publieke bestel.
Volgens LR-zegsman Ronald Kaatee is de imagoschadeclaim van Pon Holdings ‘absurd’. "De kans op verwarring is nihil omdat we op totaal verschillende terreinen actief zijn.” Zegsman Jacques Geijsen van Pon Holdings kondigt aan de zaak tot aan de rechter uit te zullen vechten. "De namen lijken teveel op elkaar. Wij gebruiken de drie letters sinds mensenheugenis. Verder zijn we volstrekt neutraal en wars van welke vorm van politieke kleur of ambities dan ook.” Het bedrijf zegt al vaker met succes tegen naamgenoten te hebben gestreden.
Omroep PON moet voor 1 april vijftigduizend betalende leden hebben om de ether in te kunnen gaan. Inmiddels hebben zich tweeduizend leden bij de club aangesloten.