De Spark is ontwikkeld en gebouwd op een geheel nieuw platform, dat wereldwijd zal worden toegepast door General Motors. "In ons portfolio neemt de Spark in het A-segment de positie over van de enorm succesvolle Matiz, maar ik wil benadrukken dat de Spark een totaal andere auto is," zegt Ronald Dubbelman, algemeen directeur van Chevrolet Nederland.

De Spark kenmerkt zich volgens de importeur door veel ruimte, een hoog veiligheidsniveau, een vier-sterrennotering bij de EuroNCAP-botsproeven en dynamische rijeigenschappen. De Spark heeft standaardvoorzieningen zoals zes airbags, ABS, vijf deuren, vijf zitplaatsen, standaard stuurbekrachtiging en vanaf medio 2010 de optie van Electronic Stability Contol.

De Spark wordt leverbaar vanaf € 8.495,- voor de 1.0 L versie. De Spark 1.0 LE, met ondermeer elektrische raambediening, een radio/CD-speler en airconditioning kost

€ 9.595,-. Het topmodel in de Spark-reeks is de LT-uitvoering, uitgerust met een 1.2-liter motor van 60 kW/81 pk. Dit model kost € 11.295,-.

Dubbelman verwacht volgend jaar zo’n drieduizend Sparks in Nederland te verkopen.