"Met de oprichting van dit platform bieden we deze pioniers de gelegenheid hun nieuwe technologie naar de markt te brengen", zegt Peter Janssen, directeur Rai Vereniging. "In 1893 deden we dat ook met de komst van de automobiel, zie dit initiatief als voortzetting van onze ambitie om toonaangevend te zijn in de mobiliteitsbranche."

Het platform is bedoeld voor bedrijven die op enige manier betrokken zijn bij elektrische voertuigen, onderdelen voor elektrische voertuigen en specifieke garageapparatuur voor elektrische voertuigen. Het platform wil voor die bedrijven de spreekbuis richting de politiek zijn om daarmee de lancering van elektrische voertuigen in de markt te stimuleren. Bovendien zal het platform de plek zijn om kennis over en ervaringen met elektrische voertuigen te delen. Het platform zal binnen RAI Vereniging ook een verbindende rol krijgen tussen initiatieven op gebied van elektrische voertuigen. Het platform wordt vanzelfsprekend gesteund door die leden van RAI Vereniging die op dit moment al bezig zijn met elektrische voertuigen. Hun kennis en ervaring daarin is onontbeerlijk en een belangrijke succesfactor.
"De ambities van de overheid rondom het dossier elektrische voertuigen moeten in een realistisch perspectief geplaatst worden, daarom nemen wij dit initiatief ", aldus Janssen. Rai Vereniging richtte nooit eerder een platform op om een nieuwe veelbelovende technologie extra te ondersteunen en te promoten.